Teknoloji

HTC Exodus 1S blok zinciri telefonu kendi maliyetini ne kadar zamanda çıkarıyor?

htc exodus 1s
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin Exodus adlı blockchain akıllı telefonları çok yakında kendi kripto para madenciliği uygulamasını kazanacağını kaydetti. Böylelikle telefon, şarja takıldığında ve bekleme durumundayken Monero kripto para madenciliği yapacak. Midas Labs tarafından geliştirilen DeMiner adlı uygulamanın 2020’nin ikinci çeyreği içinde çıkması bekleniyor.

Midas Labs’den Jri Lee, bir HTC Exodus 1S akıllı telefonun günde 0.0038 dolarlık (0.027 TL) Monero çıkarabileceğini kaydetti. Bu da telefonu ciddi bir para basma makinesine dönüştürmeyecektir. Aslında Decrypt’in hesaplamalarına göre, o hızda yılda sadece 1.387 dolarlık bir üretim yapılacaktır. Bu da, elektrik maliyetleri çıkarıldığında, Exodus 1S’in 237 dolar civarındaki masrafının 170 yıl gibi bir sürede karşılanabileceğini gösteriyor.

Tabii ki, kimse bir Exodus akıllı telefonunu yatırım olsun diye almayacaktır. Şarj olurken az miktarda da olsa kripto para çıkaran bir telefon kullanma niyetiyle bu telefon bazıları tarafından tercih ediliyor. Midas Labs’ın bakış açısına göre ise, bu akıllı telefon sahip olduğu nispeten verimli işlemcisi sayesinde madencilik yaparken daha az güç harcıyor. Midas Labs, normal bir dizüstü bilgisayarın günde 0.06 dolarlık Monero çıkarmak için günde 0.156 dolarlık (1.09 TL) elektrik harcayacağını söylüyor. Elektrik tüketim maliyetleri de hesaba katıldığında Exodus 1S ile kâr marjı yüzde 50 seviyelerine çıkıyor.

Mobil cihazlara kripto para çıkarma makinelerine dönüştürme gibi bir düşünce de var. Bunun daha büyük ve merkezi olmayan bir ağ oluşturacağına inanılıyor. Eğer büyük madencilik havuzlarının kripto paranın blok zinciri içinde çok fazla kontrole sahip olmasını istemiyorsanız, bu da ayrı bir önem kazanıyor. Büyük ağların bulunması meydana gelebilecek siber saldırıların etkisini de artırıyor.

HTC’den Phil Chen, “Kripto dünyası, dev madencilik havuzları tarafından belirlenen hash oranının egemenliği altında tehdit ediliyor.” dedi. “Bu sorunu ortadan kaldırmanın en etkili yolu madenciliği kitleler için erişilebilir hale getirmektir ve bunun yolu da mobilden geçiyor.”

Forbes’a göre Monero, biraz tartışmalı bir kripto para birimi. Para birimi BitBay ve OKEx gibi iki takas borsasından geçen yıl çıkarılmıştı. Bu para biriminin gizlilik odaklı tasarımının onlar için düzenlemelerle uyumluluğu zorlaştırdığını söylemişlerdi. Ne var ki Chen, Forbes’a yaptığı açıklamada bu endişeleri göz ardı etti. Bankaların bu para birimini kullanan düzenlemelerle hâlâ uyumlu olduğunu dile getirdi.

Sonuç olarak Exodus akıllı telefonları kripto para ile ilgilenenler için niş ürünler olmaya devam edecek gibi görünüyor. Kripto para çıkarmak veya bir Bitcoin noktasını işletmek gerçekten ilginç görünüyor, ancak HTC’nin akıllı telefon biriminin işleri yeniden düzene koymak için bundan daha fazlasına ihtiyacı var gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER