Manşetler

HTC EVO 3D temmuzda Avrupa’ya ayak basıyor – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-evo-3d-1HTC, 3D görüntü desteğine sahip Android akıllı telefonu EVO 3D‘yi Avrupa’da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 4.3 inç, 960 x 540 çözünürlüklü, gözlük gerektirmeyen 3D ekrana sahip olan EVO 3D’de 5 megapiksel çözünürlüklü çift kamera yer alıyor. Bu kamera 720p HD çözünürlükte 2D ve 3D video kaydına da imkân tanıyor.

HTC EVO 3D’de Sensation’daki gibi 1.2 GHz’lik Qualcomm çift çekirdekli işlemci, 1 GB ROM ve 1 GB RAM bulunmakta. Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 3.0, 14.4 Mbps’ye kadar indirme ve 5.7 Mbps’ye kadar yükleme imkânı sunan çift bant HSPA/WCDMA mobil genişbant desteği de sunulan kablosuz ve mobil bağlantı seçenekleri arasında yer almakta. microUSB portu MHL HDMI desteğine de sahip, böylelikle 2D ve 3D görüntüleri uyumlu olan ekranlara aktarmak mümkün. Sensation’ın önünde bulunan VGA çözünürlüklü kameranın aksine EVO 3D 1.3 megapiksellik ön taraf kamerası mevcut.

HTC EVO 3D 126 x 65 x 12.05 mm’lik boyutlara sahip ve 170 gr. ağırlığında, yani biraz kaba ve ağır olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bunun avantajları da yok değil. Örneğin büyük ve dokunmaya hassas bir kamera butonu ve ayrıca atanmış bir 2D/3D tuşu mevcut. HTC bu telefonu multimedya ve fotoğraf bağımlıları için çıkardığını saklamıyor olmasına rağmen, telefonun 8 megapiksel kamera ve 1080p HD video çekim desteğine sahip Sensation’a göre daha düşük çözünürlüklü kameraya ve daha düşük kaliteli video çekim desteğine sahip olması biraz şaşırtıyor.

Android 2.3.3 Gingerbread ve üstünde HTC Sense arayüzüyle gelecek olan HTC EVO 3D’de, 3D ekranının hakkını verecek ufak tefek dokunuşlar mevcut. Örneğin, hangi kliplerin iki boyutlu hangilerininse üç boyutlu olduğunu gösteren bir özellik bulunuyor. İster 2D ister 3D formatındaki fotoğraf ve video çekimlerini Bluetooth üzerinden paylaşmak da mümkün. Kamerayla çekilen 3D fotoğraflardan 2D versiyonlar elde etmek de mümkün. Bu sayede çekilen üç boyutlu fotoğrafların üç boyut desteği barındırmayan cihaz sahipleriyle de paylaşılması sağlanıyor.

HTC Watch film kiralama ve indirme uygulaması desteklenen Avrupa ülkelerinde yüklü gelecek. Aynı şekilde bazı ülkelerde satılacak EVO 3D cihazlarında The Green Lantern’in bir kopyası da bulunuyor olacak. 3D oyunların ise geliştirilmekte olduğu söyleniyor.

HTC EVO 3D gelecek ay itibariyle Avrupa pazarına girmiş olacak. HTC’nin Vodafone ile dağıtım işbirliği kapsamında bu cihazın da çok zaman geçmeden ülkemize geleceğini beklersek herhalde yanlış yapmış olmayız.

Galeri: HTC EVO 3D
[nggallery id=612]

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER