Teknoloji

HTC Endeavor Super LCD ekran barındırabilir, Android 4.0.5 ile çıkabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC One X adıyla resmiyet kazanması muhtemel olan HTC Endeavor adlı cihazla ilgili yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. MoDaCo sitesi telefonun dört çekirdekli NVIDIA Tegra 3 işlemcisinin AP33 model olacağını, ayrıca cihazda 4.7 inç, 720p Super LCD panelin bulunacağını iddia etti.

Dikkat çekecek derecede ince olacak bu cihazın 8 megapiksel kamerası arkadan aydınlatmalı sensöre sahip olacak. Yığın depolama modu destekli 32 GB dahili bellek, FM radyo, Beats marka kulaklık gibi teknik özellikler de bu cihazda bulunacak. 5-pin konnektör sayesinde Beats yerleştirme istasyonu gibi aksesuarların kullanılabileceği belirtiliyor. Cihazın HSPA+ bağlantı desteği de Intel’in yeni duyurulan XMM 6260 platformu sayesinde sağlanacak.

İlginç olan bazı ayrıntılar var. Örneğin cihazda micro SD kart yuvası yer almayacak, ayrıca microSIM kart yuvasına yer verilecek. Ekranın altında da fiziksel navigasyon tuşları bulunmayacak. Halbuki daha önce internete sızan ve Endeavor’a ait olduğu iddia edilen cihazda Android’e özel donanımsal tuşlar dikkat çekiyordu. Ice Cream Sandwich’in bu tuşlara gerek bırakmaması sayesinde final sürümde bu tuşların kaybolduğunu görebiliriz.

HTC Endeavor’ın test sürümünün şu anda Android 4.0.3 ile çalıştığı belirtiliyor. Ancak HTC’nin bu cihazı Android 4.0.5 ile çıkarmayı planladığı, ayrıca üstüne Sense 4.0’ı da bindirmeyi planladığı da iddialar arasında. HTC’nin bu beklenen cihazıyla ilgili daha fazla detayı Mobil Dünya Kongresi‘nde görmeyi hedefliyoruz.

İlgili – MoDaCo

İLGİLİ HABERLER