Teknoloji

HTC Endeavor ROM’u Siri tarzı bir HTC Speak uygulamasının ipuçlarını veriyor

HTC Endeavor cihazıyla ilgili sırlar ortaya çıkmaya devam ediyor. İnternete sızan ROM’un içinde HTC Speak adı verilen, Siri’nin rakibi olarak nitelendirebileceğimiz bir özelliğin izleri de bulunuyor. Her ne kadar Endeavor’ın HTC Edge ile aynı cihaz olduğu düşünülse de, ROM içinde yer alan SIM kart takma kılavuzu içindeki cihaz resmi de geçen hafta ortaya çıkan Incredible tarzı cihaza benziyor.HDBlog sitesinin ROM içinde yaptığı didiklemeler HTC Speak adı verilen sesli komut sisteminin yanı sıra Google’ın varsayılan aracından farklı bir film düzenleme aracı da yer alıyor.

Adları dışında HTC’nin bu yeni HTC Sense 4.0 uygulamalarıyla ilgili net bir bilginin olduğu söylenemez. HTC’nin Speak uygulamasıyla birlikte Apple’ı mı takip ettiği ve gerçekten Siri tarzı bir sistem mi yarattığı, yoksa bunun daha çok bir yazı yazdırma veya kısayol sistemi oluduğu konusunda net bir bilginin olduğu söylenemez. Ne var ki, servisleriyle diğer Android cihaz üreticilerinden ayrılmayı hedefleyen HTC’nin doğru yolda olduğunu söyleyebiliriz.

Video düzenleme yazılımının da Google’ın Ice Cream Sandwich’e entegre ettiği yazılımdan farklı olduğu görülüyor. Şu anda bu uygulamanın ekran görüntüleri veya detayları olmasa da, bu uygulamanın HTC Sense 4.0 içinde yer alacak şekilde markalandırıldığı görülüyor.

HTC Sense 4.0 yüklü yeni Android telefonlarının bu ayın sonundaki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması bekleniyor. Bu akıllı telefonlar şirketin 2012 yılı için belirlediği yeni stratejinin birer parçası olacak.

İlgili – HDBlog

İLGİLİ HABERLER