Teknoloji

HTC Edge/Endeavor hakkındaki sızıntılar Sense 4.0 için ipuçları da içeriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtacağı cihazlardan bir tanesinin HTC Edge veya HTC Endeavor olduğu düşünülüyor. Her ikisi de aynı cihazı işaret etmek için kullanılıyor. Beklenen bu HTC cihazında Tegra 3 işlemci, 4.7 inç ekran ve 8 megapiksel kamera yer alacağı iddia ediliyor. Beats Audio ses desteği ve NFC’nin de listede yer aldığı iddia ediliyor.

HTC Edge/Endeavor’un teknik detayları dışında taşıyacağı Android 4.0.3 ROM’u ve Sense 4.0 arayüzüyle ilgili detaylar da ortaya çıkmış durumda. xda-developers üzerinde yayınlanan bu ROM’un ekran görüntüleri de HTC-Hub sitesi tarafından analiz edilip yayınlanmış. Ekran görüntüleri HTC’nin yeni nesil kullanıcı arayüzünde neleri göreceğimizin ipuçlarını veriyor.

HTC cihazlarına özel duvar kağıtları, zil sesleri ve diğer özelleştirmelerin yanı sıra HTC’nin kısayol sisteminde de birtakım oynamalar yapacağı görülüyor. Kilit ekranında daha önceki Sense versiyonlarındaki gibi sadece dört adet uygulama kısayolu gösterilmiyor, aynı zamanda çeşitli kontaktların kısayolları da bulunuyor.

HTC üretkenlik ve kişiler olmak üzere iki temel görünüm getiriyor. Ayrıca HTC’nin eski kullanıcı arayüzündeki grafik öğeleri daha düzgün görünüme sahip ve Ice Cream Sandwich’in izlerini daha fazla yansıtan yeni tasarım çizgileriyle değiştiriliyor. Duvarkağıtları da yüksek çözünürlüklü olacak şekilde tasarlanmış. Bu durum HTC’nin yeni telefonunda 720p HD ekran desteği bulunacağını da doğruluyor.

1 GB RAM ve 1.3 megapiksel ön kameranın da HTC’nin beklenen yeni gözde telefonunda yer alacağı söyleniyor. Bu arada daha önce söylediğimiz gibi Dropbox entegrasyonunun varlığından da bahsediliyor. HTC Edge veya Endeavor’un bu ayın sonunda düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması bekleniyor.

İlgili – xda-developers
İlgili – HTC-Hub

İLGİLİ HABERLER