Manşetler

HTC Desire X One serisinin tasarımını ve özelliklerini uygun fiyatla sunmayı hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC, One serisi cihazlarında çeşitli özellikleri de çalan yepyeni bir akıllı telefonu tanıttı. Desire X adını taşıyan bu telefon 4 inç’lik, 480 x 800 çözünürlüklü Super LCD ekran ve 1 GHz’lik çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Play işlemci barındırıyor. Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich ile yüklü gelen cihazda Sense 4.0 kullanıcı arayüzü de bulunuyor.

HTC Desire X’te 4 GB’lık dahili bellek ve 768 MB RAM bulunuyor. Ayrıca kullanıcılara iki yıl boyunca 25 GB’lık ücretsiz Dropbox bulut depolama alanı da temin ediliyor. 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası sayesinde depolama kapasitesini daha da artırmak mümkün. Desire X’te yer alan 3.5 mm’lik kulaklık jakına Beats Audio marka kulaklık bağlandığı takdirde özel bir ses profilinin aktifleştiriliyor, tıpkı daha önce gördüğümüz Beats Audio teknolojili HTC akıllı telefonlarında olduğu gibi. Bluetooth 4.0 destekli bu telefon ayrıca Bluetooth üzerinden çalışan kulaklıkları da destekliyor. Mobil operatör desteklediği takdirde HD voice özelliğini kullanmak ve yüksek ses kaliteli telefon görüşmeleri gerçekleştirmek mümkün. Ayrıca cihazda FM radyo da yer alıyor.

HTC Desire X’te yakınlık, çevresel ışık ve G sensörleri yer alırken, 1650 mAh’lik batarya da 3G’de 10 saate kadar, 2G’de ise 20 saate kadar telefon görüşme, 3G’de 34 güne, 2G’de ise 31 güne kadar bekleme süresi sunuyor. microUSB üzerinden bilgisayara bağlanan ve yine bu port üzerinden şarj edilen cihaz aynı zamanda DLNA desteği sayesinde kablosuz ağ üzerinden multimedya içerik akışına izin veriyor. 2G ve 3G mobil internet bağlantı desteğine ek olarak Wi-Fi bağlantı desteği de sunulmakta.

HTC Desire X’in kamerası HTC One serisi cihazlarda yer alan HTC ImageChip özelliğini barındırıyor. 5 megapiksel sensörlü kamera aynı zamanda F2.0 diyafram açıklığı, 28 mm geniş açılı lens, SmartFlash özellikli LED flaş gibi niteliklere de sahip. SmartFlash işlevi beş farklı flaş seviyesinin kameranın nesneye olan uzaklığına göre otomatik olarak seçilmesini sağlıyor. BSI sensörü, tek bir sefer basmayla saniyede iki kare hızında sürekli çekim yapma, yüz ve gülümseme algılama, coğrafi etiketleme ve WVGA video kaydı gibi özellikler de kamerada toplanmış. Aslında kameranın çözünürlüğü 5 megapiksel, ancak işlemcinin getirdiği sınırlamalar nedeniyle video çekimi sırasında 800 x 480 ile yetinmek gerekiyor. Video Pic özelliği de video çekimi yaparken aynı anda fotoğraf çekmeye de olanak sağlıyor. Ayrıca kamerayı kilit ekranı üzerinden açmak ve anında fotoğraf ve video çekimine başlamak da mümkün.

Galeri: HTC Desire X
[nggallery id=1030]

İlgili >> HTC

İLGİLİ HABERLER