Manşetler

HTC Desire X Ön İnceleme

HTC’nin IFA 2012’de tanıttığı ve bu ay sonunda Türkiye’de piyasaya çıkacak olan yeni akıllı telefonu Desire X orta üst sınıf bir Android telefonu olarak nitelendirilebilir. Telefonla ilgili teknik özellikleri daha önce aktarmıştık. Düzenlenen Türkiye tanıtım toplantısında bu ürünü daha yakından inceleme fırsatı bulduk. Çok yakında daha detaylı bir inceleme yapmayı planlıyoruz, ancak şimdilik ilk izlenimlerimizi kabaca paylaşalım.

htc-desire-x-on-inceleme-22

HTC Desire X’in sahip olduğu 4 inç’lik ekranını çevreleyen bölüm mümkün olduğu kadar dar tutulmuş, bu sayede cihazın kompakt bir yapıda olduğunu, rahatlıkla kavrandığını söyleyebiliriz. Yuvarlak hatlar da cihazın elde kavranmasını biraz daha kolaylaştırıyor. Desire X her ne kadar bir Desire serisi cihazı olsa da, görünüş açısından One serisine daha çok yakışırdı. Ekranın altında One serisi cihazlardan alıştığımız şekilde üç adet kapasitif dokunmatik tuş bulunuyor. HTC’nin telefonlarında güç butonu genellikle üst bölümde sağa yaklaşık şekilde konumlanmıştır. Desire X’te ise nedense bu tuş tam ortaya yerleştirilmiş. Doğrusunu söylemek gerekirse tuşun yeni yerine alışmakta biraz zorlandık. Ancak kullanıcıların zamanla bu tuşun yerine alışacağını ve rahat şekilde kullanacağını düşünüyoruz.

htc-desire-x-on-inceleme-01

4 inç’lik, 480 x 800 piksel çözünürlüklü ekranın parlak, canlı renklere sahip olduğu söylenebilir. Ekran kontrast açısından da fena sayılmaz. 1 GHz’lik çift çekirdekli işlemci kullanıcı arayüzünde geçişlerin oldukça hızlı bir şekilde yapılmasına olanak sağlıyor, üstelik dokunmatik ekranın hareketlere seri tepkiler verdiğini de rahatlıkla söyleyebiliriz. Desire X’te Android 4.0 Ice Cream Sandwich çalışıyor, bunun üstünde Sense 4.1 kullanıcı arayüzü bulunuyor. Cihazda temel Google Android uygulamaları, Google Play Store uygulama mağazası ve HTC Sense uygulamaları yer alıyor. Performans açısından HTC Desire X tatmin edici, fiyatının karşılığını verecek gibi görünüyor. Quadrant ile gerçekleştirdiğimiz benchmark testinde de cihazın iyi bir sonuç (2806) verdiği söylenebilir. Cihaz Galaxy Nexus, Galaxy Tab 10.1, Motorla Atrix 4G gibi cihazları geride bırakmışa benziyor.

htc-desire-x-on-inceleme-23

HTC Desire X’in arkasında 5 megapiksel LED flaşlı kamera bulunuyor. Bu kamera HTC’nin One serisi cihazlarında yer alan kamera uygulamasıyla kontrol ediliyor. Sürekli çekim modu ve çekimlerin en iyisini kaydetme özelliği sunuluyor. Ayrıca fotoğraf ve video çekim tuşları da bir arada sunuluyor. HTC Desire X’in kamerasının bir zayıf noktası video çekiminde en fazla 800 x 480 piksel çözünürlük desteğinin sunulması. Desire X’in rakibi olarak nitelendirilecek cihazlarda 720p video kayıt yeteneğinin sunulduğunu görüyoruz, One V’de de aynı şekilde 720p video kayıt yeteneği bulunuyor.

Galeri: HTC Desire X Ön İnceleme
[nggallery id=1038]

HTC Desire X önümüzdeki haftalarda, muhtemelen eylül ayı bitmeden önce Türkiye’de piyasada olacak. Telefonun 1000 TL’nin biraz altında fiyattan satılacağı tahmin ediliyor. One V piyasaya yaklaşık 900 TL’lik fiyatla girmişti. One V ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olduğunu düşünecek olursak telefonun fiyatının 900 – 1000 TL arasında olacağı belli oluyor. Cihazla ilgili detaylı incelemeyi önümüzdeki günlerde yapmayı planlıyoruz. Şimdilik sizi lansman toplantısında çektiğimiz ön inceleme videosuyla başbaşa bırakalım.

İLGİLİ HABERLER