Manşetler

HTC Desire X eylül sonunda Türkiye’ye geliyor

HTC’nin geçtiğimiz hafta IFA’da duyurduğu Desire X ile tanışmamız fazla uzun sürmeyecek. Bugün İstanbul’da düzenlenen bir lansman toplantısıyla yeni HTC Android telefonunu görme fırsatı elde ettik. HTC Desire serisinin Desire HD’den sonraki en büyük ekranlı ikinci üyesi olan Desire X performans ile makul fiyatı bir araya getirecek.

20120907-105544.jpg

HTC Desire X’te 4.3 inç’lik 480 x 800 çözünürlüklü Super LCD ekran, 1 GHz’lik çift çekirdekli işlemci, 5 megapiksel kamera, yaklaşık 1.5 günlük kullanım süresi sunan 1650 mAh’lik batarya, Beats Audio ses desteği gibi teknik özellikler bulunuyor. Cihazla ilgili olarak geçen hafta verdiğimiz haberde 5 megapiksel kamerasının yüksek çözünürlükte video çekmediğini belirtmiştik. HTC performans ile tasarruf arasında belirli bir çizgi tutturmak amacıyla yüksek çözünürlüğü feda etmiş, bunu yazılımsal olarak kısıtlamış. Herhalde Tayvanlı şirket insanların cep telefonlarıyla yüksek çözünürlüklü video çekmeye çok ihtiyaç duymadığını düşünüyor olmalı.

HTC Desire X bu ay sonunda Türkiye’de piyasaya çıkmış olacak. Telefon her üç mobil operatör tarafından satılacak, aynı zamanda zincir mağazalarda da bu cihazı bulmak mümkün olacak. Fiyatın 1000 TL’nin biraz altında olması bekleniyor, ancak net fiyat ürün piyasaya çıktığında belli olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER