Teknoloji

HTC’nin Uzak Doğu’ya özel Android telefonları Desire P ve Desire Q sızdı

Yıllardır kullandığı “Quietly Brilliant” sloganını tarihin tozlu sayfalarına gönderen HTC’nin Desire P ve Desire Q adlı iki yeni akıllı telefonun ait tanıtım görselleri ortaya çıktı. Sızıntılara bakılırsa en azından ilk etapta Uzak Doğu’da piyasaya çıkacağını düşündüğümüz bu iki telefon barındırdıkları teknik özellikler itibariyle orta segmente hitap ediyor.

htc-desire-p-gorsel-260313

HTC Desire P modelinde 4.3 inç, WVGA çözünürlüklü ekran yer alıyor. İçinde 1 GHz çift çekirdekli işlemci ve 1 GB RAM barındıran bu cihazın arkasında 8 megapiksel kamera yer alıyor. Ayrıca microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını daha da artırma imkanı bulunuyor. İlginçtir ki, telefonun dahili bellek kapasitesinin ne kadar olduğu tanıtım görselinde belirtilmemiş.

htc-desire-q-gorsel-260313

HTC Desire Q modeliyse P’nin biraz daha küçültülmüş modeli görünümünü taşıyor. 4 inç ekran içeren bu modelin Desire P’nin teknik özelliklerini paylaştığı söyleniyor. Ancak görselde teknik özelliklerden pek bahsedilmemiş. Ancak Desire Q’nun siyah, beyaz ve kırmızı renk seçenekleriyle sunulacağı bilgisi verilmeden geçilmemiş.

Her iki telefon da Android 4.1 Jelly Bean ile çalışırken Beats Audio amplifikatörü de barındıracak. Desire Q modeli ilk olarak Çin’de piyasaya çıkacak, Desire P de çıkışını Tayvan’Dan başlatacak. Telefonların bu taraflara gelip gelmeyeceğiniyse zamanla göreceğiz.

İlgili >> Android Community

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER