Manşetler

HTC Desire için Gingerbread yayınlandı, kendine güvenen uzman kullanıcılar için

HTC’nin Desire modeli için sözünü verdiği Android 2.3 Gingerbread güncellemesi yayınlandı. Ancak bu güncelleme HTC’den alıştığımız şekilde kablosuz bağlantı üzerinden alınmıyor. Desire’ın yaşadığı bellek kısıtlamaları nedeniyle HTC ilk önce bu güncellemeyi iptal etmiş, ancak daha sonra Desire sahiplerinden gelen şikayetler nedeniyle fikrini değiştirmişti.

Gingerbread ROM’u bazı HTC uygulamalarını, resmi Facebook uygulamasını ve hatta varsayılanların dışındaki duvarkağıdı seçeneklerini bünyesinde barındırmıyor. HTC eksik uygulama ve duvarkağıtlarını ayrıca dağıtıyor olacak, bunun yanında Facebook uygulamasını da Android Market’ten indirmek mümkün olacak. Güncellemenin sonrasında operatör özelleştirmeleri de silinecek, bu noktada HTC güncelleme sonrasında SMS ve MMS işlevlerinin düzgün çalışmayabileceğini söylüyor. Tahmin ediyoruz ki, HTC’nin mühendisleri Gingerbread’e daha fazla yer yaratmak adına önceden yüklenmiş bu ayarları bile silmişler.

Bu gibi nedenlerden dolayı, HTC bu güncellemenin uzman kullanıcılar için çıktığını, hatta şu anda hâla geliştirme aşamasında olduğunu ve genel kullanım için müsait olmadığını belirtiyor. Şirket, microSD karttaki verilerin korunacağını, ancak diğer uygulama ve verilerin güncelleme işlevi sırasında kaybedilme ihtimâlinin bulunduğu konusunda da uyarıda bulunuyor.

Eğer tüm riskleri göze alıyorsanız, aşağıdaki bağlantıyı takip ederek HTC Desire Gingerbread güncellemesini indirip cihazınıza kurabilirsiniz. Sonuçları bizimle paylaşırsanız çok memnun oluruz.

İlgili – HTC Developer

İLGİLİ HABERLER