Manşetler

HTC Desire HD ve Desire Z modelleri yenilenmiş HTC Sense ile birlikte Türkiye’ye geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin geçtiğimiz Eylül ayının ortalarında Londra’da tanıttığı HTC Desire HD ve Desire Z akıllı telefonlarıyla yenilenmiş HTC Sense servisinin yakında Türkiye’ye geleceği müjdesi bugün HTC tarafından İstanbul Four Seasons Hotel’de düzenlenen bir basın toplantısında verildi.

HTC’nin Güneydoğu Avrupa Bölge Direktörü Nikitas Glykas’ın hazır bulunduğu toplantıda, şirketin 2012’deki hedefinin küresel pazarda en büyük üç üreticiden birisi olmak olduğu da dile getirildi. Bu iddianın gerçekleşmesinde Türkiye’nin de önemli bir durak olduğunu kavramış olan HTC artık ülkemize daha farklı bir gözle bakıyor. Şirketin bundan sonraki hedefi küresel pazarda lansmanını yaptığı ürünleri en geç bir ay sonra Türkiye’de de lanse etmek. Yani, eskiden birkaç ay beklediğimiz HTC’nin akıllı telefonlarına artık kısa bir süre içinde kavuşabileceğiz. Tabii, bunlar genellikle Android’li telefonlar olacak gibi görünüyor. Glykas HTC’nin Windows Phone 7 tabanlı akıllı telefonlarının bulunduğuna dikkat çekti, ancak bu telefonların pazarlanmasında insiyatif Microsoft’un elinde olduğu için şimdilik Türkiye’de bu telefonların konuşulması erken. Ancak Glykas’ın kişisel tahmini Windows Phone 7’li cihazları 2011 yılı içinde Türkiye’de görebileceğimiz yönünde.

Basın toplantısında HTC’nin geçtiğimiz aylarda yurtdışında piyasaya sürdüğü iki yeni Android cihazı Desire HD ve Desire Z de tanıtıldı. Bu telefonların özelliklerini az çok biliyoruz, bilmeyenler de aşağıdaki basın bülteninde bulabilirler. Bu cihazlarla birlikte yenilenmiş HTC Sense servisi de Türkçe arayüzle kullanıma sunulacak. Bu iki telefonun ve servisin bu ay sonunda ya da gelecek yılın başında Türkiye’de sunulması bekleniyor. Telefonların fiyatları ise henüz açıklanmış değil, piyasaya çıkışı beklememiz gerekecek. Turkcell, Vodafone ve Avea’nın HTC’nin akıllı telefonlarını pazarlaması yönünde bir plan da olduğu dile getirildi. Ayrıca piyasaya yeni sunulan Desire modeline Android 2.2 Froyo güncellemesinin gelmekte olduğu, geçtiğimiz aylarda satışa çıkmış olan Wildfire’ın da bu ay içinde Froyo sürümüne güncelleneceği dile getirildi.

HTC’ye tabletle ilgili planları da bulundu. Her ne kadar yöneticiler bu konu hakkında net birşey söylemekten kaçınsalar da, HTC’nin gelecek yıl içinde tablet modelleriyle karşımıza çıkacağının haberini de vermeden geçmiyorlar. HTC bu alanda da yeni birşeyler sunmanın peşinde olduğunu üstüne basa basa dile getiriyor.

Ayrıntıları aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

HTC, TÜRKİYE’DE HIZLI BÜYÜME HEDEFLİYOR

“Smart phone” pazarının dünyadaki en büyük oyuncularından HTC, Türkiye’ye yönelik hedeflerini büyüttü . HTC Güneydoğu Avrupa Bölge Direktörü Nikitas Glykas, Türkiye’nin HTC için en önemli pazarlardan biri haline geldiğini belirtti.Basın toplantısında HTC’nin Android temelli Desire HD ve Desire Z modelleri de tanıtıldı.

İSTANBUL- 9 Aralık 2010 – Android temelli “smart phone” pazarında dünya liderliğini elinde tutan HTC, 9 Aralık 2010 tarihinde düzenlenen bir basın toplantısıyla  HTC Desire HDTM ve HTC Desire ZTM Android tabanlı akıllı telefonların yanı sıra HTC SenseTM deneyimini tanıttı.

HTC Güneydoğu Avrupa Bölge Direktörü Nikitas Glykas’ın katıldığı basın toplantısında HTC’nin Türkiye’ye yönelik büyüme planları ele alındı. Nikitas Glykas , Türkiye’nin 75 milyon nüfusu ve tüketicilerin teknolojiye olan ilgisi nedeniyle Güneydoğu Avrupa bölgesinde HTC için çok önemli bir pazar haline geldiğini vurguladı.

Nikitas Glykas, kısa bir süre önce Türkiye’de de piyasaya sunulan  HTC Wildfire ve ardından gelen HTC Desire ile HTC HD Mini’nin Türk tüketicisi tarafından ilgiyle karşılandığını belirtti ve bu ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi. Glykas, ayrıca HTC’nin “kullanıcıyı gülümseten’ yaklaşımından da söz ederek Türkiye’deki kullanıcıları yeni yılda HTC Desire HDTM ve HTC Desire ZTM ile tanıştıracaklarını sözlerine ekledi.

HTC Desire HD
HTC Desire HD parlak 4.3? LCD ekranı ve Dolby Mobile ve SRS virtual sound ile üstün multimedya içeriğiyle dikkat çekiyor ve bir ilk olarak yeni 1GHz Qualcomm 8255 Snapdragon işlemciye sahip bulunuyor. Dual flaşlı 8 megapiksel kamera içeren HTC Desire HD, 720p HD video kaydına olanak tanıyor. HTC Legend’in monokok mirasını temel alan HTC Desire HD, sert alüminyum bir bloktan şekillendirilmiş bulunuyor ve HTC’nin bilindik kalitesini ve gücünü yansıtıyor. Ayrıca çalıştırma dizisini tamamlamak için gereken süreyi kısaltmak suretiyle kullanıcılara hızlı bir şekilde arama yapma ve e-postalara bakma olanağı tanıyan yeni HTC Fast Boot işlevi de içeriyor.

HTC Desire Z
HTC Desire Z, sürekli hareket halinde olan kişilerin Facebook ve Twitter’da arkadaşlarıyla ya da işyerindeki iş arkadaşları ve müşterileri ile bağlantıda kalmalarını kolaylaştırıyor. HTC Desire Z’de hızlı ve kolay yazım için QWERTY klavye içeren benzersiz bir “pop hinge’ bulunuyor.

Ayrıca HTC Desire Z’de bulunan klavye, çeşitli klavye kısayolları ile menüleri açmadan yaygın işlevlere anında erişmeyi sağlayan uyarlanabilir iki adet tuş da içeriyor. Bunlara ilave olarak HTC Desire Z’de, 720p HD video kaydı ve otomatik flaşlı 5 megapiksel kamera işlevleri de bulunuyor.  Artırılmış performans ve pil ömrü için yeni 800MHz Qualcomm 7230 işlemcinin kullanıldığı ilk telefon olma özelliği taşıyan HTC Desire Z, HTC Fast Boot işlevi de içeriyor.

HTC Sense
Android pazarında dünya lideri olan HTC, sunduğu yeni HTC Sense deneyimi ile telefon modellerini daha fazla kişiselleştirerek kullanıcı odaklı bir yaklaşım hedefliyor. HTC Sense, HTC telefonlarının sunduğu mobil deneyimi geliştiren HTCSense.com adlı bir dizi ücretsiz bağlantılı hizmetleri içeren platformla çeşitli yenilikler sunuyor.

HTC Sense deneyimi kullanıcılara multimedya içeriği elde etme, oluşturma, paylaşma ve erişme yöntemlerini geliştiren çeşitli iyileştirmeler sağlıyor. Yeni kamera deneyimi ile kullanıcılar HD videolar kayıt edebiliyor ve çeşitli eğlenceli kamera efektleri ile görüntü yakalayıp düzenleyebiliyorlar. Ayrıca yeni ve farklı çevrimiçi harita deneyimi HTC Locations ile yükleme gecikmeleri olmaksızın ve mobil roaming ücreti ödemeksizin haritalara istendiği anda erişebiliyorlar.

HTC Sense.com
HTC Sense .com  ile kullanıcılar cep telefonu deneyimlerini, HTC telefonları ya da kişisel bilgisayarları üzerinden kolaylıkla yönetebiliyorlar. Örneğin, sessize ayarlanmış olsa bile telefonun yüksek sesle çalmasına neden olmak ya da harita üzerinde konumunu işaretlemek suretiyle kaybolan bir telefonun yeri kolaylıkla belirlenebiliyor.

Kullanıcılar, telefonun kaybolması ya da çalınması halinde telefonu uzaktan kilitleyebiliyor, çağrı ve mesajları bir başka telefona yönlendirebiliyor, iadesi için telefona mesaj gönderebiliyor, hatta telefondaki tüm kişisel bilgileri uzaktan silebiliyorlar. Ayrıca duvar kağıtları, sesler ve eklentiler gibi özel HTC içerikleri ile de telefonlarını diledikleri gibi kişiselleştirebiliyorlar.

İLGİLİ HABERLER