Teknoloji

HTC Desire HD’nin neden Android 4.0 güncellemesini alamayacağını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Desire HD’nin Android 4.0 güncellemesini alıp almayacağı kullanıcıları kafasında giderek daha fazla kafa karışıklığı yaratmaktaydı. Çünkü art arda farklı yönde açıklamalar geliyordu. Geçtiğimiz günlerde güncelleme olmayacağını açıklayan HTC resmi bir bilgilendirme yaptı ve işin aslındaki hikayeyi detaylı bir şekilde aktardı.

Ne yazık ki, Desire HD Ice Cream Sandwich ile tanışma fırsatı bulamayacak, Android 2.3 Gingerbread ile kalmaya devam edecek. HTC, bu kararın tartışmalı bir karar olduğunu kabul etti, Desire HD’nin belleği üzerinde yapılan bölümlendirmede işletim sistemi için ayrılmış olan hacim Android 4.0 için yetersiz kaldığına dikkat çekti. HTC’ye göre aslında tecrübeli kullanıcılar için bu etrafından dolaşılabilir bir problem, ancak genel kullanıcı kitlesi için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Cihazın belleğinin Android 4.0’ı çalıştıracak şekilde yeniden bölmelenmesiyse cihazdaki kullanıcı dosyalarının etkilenmesine yol açacakmış. Güncelleme paketinin boyutunun düşürülmesi de düşünülmüş, ancak bu sonuçta da cihazın özelliklerinin ve kullanışlılığının kısıtlandığı tespit edilmiş.

HTC bir yazılım güncellemesinin kullanıcı deneyimini artırdığını kabul etti ve her güncellemede de bu kritere göre hareket ettiğinin altını çizdi. Sonuç olarak alınan bu karardan dolayı üzüntü duyduklarını, ancak kullanıcı deneyimine olumsuz etkilerinin dokunacağını düşündükleri için bu kararı verdiklerine de dikkat çekti.

İlgili >> HTC Blog

İLGİLİ HABERLER