Manşetler

HTC’nin küçük Android telefonu Desire 200 tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kısa bir süre önce kendisini belli eden HTC Desire 200 fazla bekletmeden resmiyet kazandı. Tayvanlı şirketin en yeni Android cihazı küçük boyutlarıyla dikkat çekiyor. Önünde 3.5 inç HVGA dokunmatik ekran ve 1 GHz Snapdragon S1 işlemciyle giriş seviyesine konumlandırılan Desire 200’den çok yüksek performans beklememek gerekiyor. Bu telefon daha çok akıllı telefon deneyimiyle uygun bir fiyattan tanışmak isteyenler için ideal gibi görünüyor.

htc-desire-200-180613-2

Desire 200’ün içinde yer alan 1 GHz işlemciye 512 MB RAM ve 4 GB dahili bellek eşlik ediyor. Ayrıca 32 GB’ye kadar destekli microSD kart sayesinde depolama alanı daha da artırılabiliyor. 7.2 Mbps’ye kadar indirme hızı sağlayan HSDPA desteği, dört bant GSM/EDGE, Wi-Fi b/g/n ve aptX destekli Bluetooth 4.0 da varolan kablosuz bağlantı özellikleri olarak dikkat çekiyor. A-GPS destekli GPS, ivmeölçer, yakınlık ve çevresel ışık sensörlerini de unutmamak gerek.

HTC, diğer telefonları gibi Desire 200’e de Beats Audio amplifikatörü eklemiş. Ne var ki, HTC One’ın önünde yer alan stereo hoparlörlerle birlikte sunulan BoomSound özelliğini bu telefonda beklememek gerekiyor.

Telefonun arkasında sabit odaklı, 5 megapiksel kamera bulunuyor. Bu kamera f/2.8 diyafram açıklıklı 34 mm. lens içeriyor. VGA çözünürlük destekli ön kamera görüntülü görüşme işlevleri de sunuyor. 1230 mAh kapasiteli değiştirilebilir batarya da 7.4 saate kadar konuşma ve 821 saate kadar bekleme imkanı sunuyor.

htc-desire-200-180613-1

107.7 x 60.8 x 11.9 mm.’lik boyutlarıyla elde rahatlıkla tutulacak ve cepte de kolaylıkla taşınabilecek bir cihaz gibi görünen bu cihaz özellikle gelişmekte olan pazarları hedefleyecek. Telefonda Sense kullanıcı arayüzü var, ancak BlinkFeed yer almıyor. Ayrıca HTC One’da bulunan Zoe fotoğraf modu da eksik olanlarla listesinde bulunuyor. Yine de, HTC bu telefonun kamerasına gülümseme modu ve çeşitli filtreler eklemiş.

HTC bu telefonun ne zaman çıkacağını açıklamadı, ancak telefonla birlikte yüksek kaliteli kulakiçi kulaklıklarından vereceğini müjdeledi. Desire 200’ün Tayvan’da yaklaşık 4990 yeni Tayvan dolarına (314 TL) satılacağı belirtildi.

İlgili >> Android Beat, SlashGear, Eprice

İLGİLİ HABERLER