Manşetler

HTC Desire 12 ve Desire 12+ sonunda gözler önüne çıktı

HTC Desire 12+

HTC Desire 12 ve Desire 12+ ile ilgili dedikodu ve sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyordu. Tayvanlı üretici, uzun bir bekleyişinin ardından iki cihazı da sessiz sedasız görücüye çıkardı. Telefonların resmiyet kazanmasıyla birlikte özellikle Desire 12+ ile ilgili gizem ortadan kalktı. Desire 12, daha önce ümlü duyumcu Evan Blass tarafından paylaşılan fotoğraflarla kendisini göstermişti.

Her iki telefon da üst sınıf özellikleri uygun bir fiyat karşılığında sunmayı vadediyor. Desire 12’de 5.5 inç, Desire 12+’ta ise 6 inç bir ekran bulunuyor. 18:9 görüntü oranına sahip iki ekran da 1440 x 720 piksel HD+ çözünürlük vadediyor.

İki telefon birbirlerinden farklı bileşenler taşıyor. Desire 12’nin kalbinde MediaTek MT6739 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza veya 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. HTC’den yapılan açıklamada, RAM ve bellek kapasitesi seçeneklerinin bölgeden bölgeye değişiklik göstereceği belirtildi. Desire 12+’ta ise Qualcomm Snapdragon 430 yonga setine 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Her iki telefonda da dahili depolama alanının üzerine 2 TB daha eklenebiliyor.

htc desire 12
HTC Desire 12

Desire 12 ve Desire 12+ kamera özellikleriyle de birbirlerinden ayrılıyor. Desire 12’nin arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü tek bir lens bulunuyor. Desire 12+’ta ise aynı lense 2 megapiksel çözünürlüklü bir lens daha eşlik ediyor. Bu lens sayesinde kullanıcılar kareyi yakaladıktan sonra fotoğrafın odak noktasını tekrar değiştirebiliyor ve Bokeh efekti ekleyebiliyor.

Desire 12’nin önünde 5 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor. Yüz tespit özelliğine sahip kamera ile 720p video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Desire 12+’ın önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. HDR desteğine sahip bu kamerayla 1080p video kaydı yapılabiliyor.

Akıllı telefonlarda Android’e HTC Sense kullanıcı arayüzü eşlik ediyor. Bu arayüzün parçalarından biri olan Sense Companion, kullanıcıların takvimlerini analiz edip otomatik olarak alarm oluşturabiliyor. Pil Koruma özelliği ise kullanıcılara telefonlarını şarja takmaları gerektiğini hatırlatabiliyor.

Amiral gemisi telefonlarında Liquid Surface tasarımını tercih eden HTC, yeni akıllı telefonlarında ise tercihini akrilik cam arka panelden yana kullanmış. Şirket, bu tercihiyle telefonlarının orta segmentteki konumlarını daha net göstermek istemişe benziyor.

HTC Desire 12 ve Desire 12+’ın fiyatları ve piyasaya çıkış tarihleri henüz bilinmiyor. Desire 12+’ın fiyat etiketinde yazacak rakamın Desire 12’ye kıyasla daha yüksek olması kesin görünüyor. Akıllı telefonların nisan veya mayıs ayları içinde resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER