Teknoloji

HTC dayanıklı kamerasıyla GoPro’nun bölgesine giriyor

htc-one-m8-duo-kamera-200614

HTC ilginç akıllı telefon aksesuarları üretme konusunda geçmişi olan bir şirket. Son dönemin popüler akımı olan akıllı saatlere el atması beklenen Tayvanlı üretici, telefonlarına eşlik etmesi için farklı bir cihaz kategorisini tercih etmişe benziyor. Bloomberg’den Tim Culpan’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, HTC GoPro’nun ürünlerine benzer bir dayanıklı kamera üzerinde çalışıyor. Geniş açılı bir lense sahip olan 16 megapiksellik kamera, Bluetooth aracılığıyla doğrudan akıllı telefona bağlanabilecek.

Bahsedilen ürün akıllara Sony’nin QX serisi akıllı lenslerini getirse de, Tim Culpan söz konusu cihazın bir GoPro rakibi olmasının daha muhtemel olduğunu belirtti. Bu da video çekimi ve kolay kullanım özelliklerinin ön plana çıkacağı anlamına geliyor.

Sadece video çekmek amacıyla 16 megapiksellik bir kamera modülüne sahip olmak biraz sıradışı bir düşünce olarak değerlendirilebilir. HTC’nin söz konusu kamerayı mevcut akıllı telefonlarının kameralarını iyileştirmek amacıyla hazırlamış olması da ihtimaller arasında yer alıyor. Yine de, söz konusu bağımsız kamera modülü sayesinde HTC’nin önüne yeni ufuklara yelken açma fırsatı doğuyor.

htc-double-exposure-120914

HTC 8 Ekimde gerçekleştireceği ”Çifte Pozlama” isimli etkinliğin basın davetiyelerinin dağıtımına başladı. Etkinliğe verilen isim nedeniyle odak noktası olarak görüntülenmenin seçilmesi olası gözüküyor. HTC’nin yeni kamera ürününün bu etkinlikte tanıtılıp tanıtılmayacağını görmek için bir süre daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER