Teknoloji

HTC daha büyük ekranlı ve güçlü One M8 Prime için çalışıyor

Eğer son sızıntılar doğruysa, HTC amiral gemisi One M8’in daha büyük ve hızlı bir versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyor. One M8 Prime olarak adlandırılan bir cihaza dair söylentiler son haftalarda yoğun şekilde ortalıkta dolaşıyor. Son olarak @evleaks’in sızıntılarıyla ihtimaller biraz daha kuvvetlendi.

htc-one-m8-prime-dedikodu-210514

@evleaks tarafından yayınlanan ve telefonun 360 derece görmeyi sağlayan animasyon, HTC’nin mart ayında tanıtılan One M8’e göre tasarımda önemli farklılıklara imza attığını gösteriyor. İlk bakışta telefonun orijinal M8’e göre daha yalın göründüğü dikkat çekiyor. Böyle bir ürüne daha üstünmüş izlenimi uyandıran “Prime” nitelendirmesini yapıştırmak doğrusu biraz garip geliyor.

htc-one-m8-evleaks-210514-1

Tasarım One M8’inki gibi kesintisiz, bütün durmuyor. Ayrıca kamera daha fazla ön plana çıkarılmış, cihazdan fırlıyormuş gibi bir görünüme sokulmuş. Kamera çıkıntı yaparken, etrafındaki turuncu renkli halka onun biraz daha dikkat çekmesine yardımcı oluyor. Ancak yapılan bu düzenleme HTC’nin geçen yıldan beri kullanmakta olduğu 4 megapiksel sensörden daha gelişmiş yeni bir sensör kullandığı anlamına da gelebilir. HTC geçen yıl One ile birlikte sunduğu UltraPixel kamerayı One M8’de de korumuş, sadece bunun üstüne ikinci bir sensör ekleyerek Duo Kamera olarak adlandırdığı yeni bir kamera sistemini sunmuştu. Geleceği söylenen One M8 Prime’da da ikinci sensör bulunuyor.

htc-one-m8-evleaks-210514-3

Sızıntılar HTC’nin M8 Prime’ın gövdesini suya dayanıklı hâle getirerek Samsung ve Sony’yi yakalamaya çalışacağını da işaret ediyor. Bu arada @evleaks, cihazda alüminyum ve likit silikon karışımı egzotik bir materyal kullanılacağının da altını çiziyor. Sözü edilen diğer gelişimlerin arasında 5.5 inç, QHD 1440 x 2560 ekran, 3 GB RAM, daha hızlı veri iletişimine olanak sağlayacak LTE bağlantısı gibi nitelikler de bulunuyor.

htc-one-m8-evleaks-210514-2

HTC’nin One M8 Prime’ı ne zaman tanıtacağı ve dünyanın hangi noktalarındaki tüketicilerin bu telefona ulaşacağı şu an için bilinmiyor.

İlgili >> @evleaks

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER