Teknoloji

HTC çeşitli telefonlarında açılış yükleyicisinin kilidinin açılması çalışmalarına başlıyor

HTC, telefonlarında açılış yükleyicileri üzerindeki kilidi kaldıracağı yönünde önceden bir taahhütte bulunmuştu. Söz konusu taahhüdün detayları dün şirketin Facebook’taki sayfasından paylaşıldı. Ağustos ayından itibaren başlayacak açılış yükleyicisinin kilidinin kaldırılması çalışmasının ilk adımı dünya çapında satılan HTC Sensation olacak.

HTC Sensation’ı ise ABD’de T-Mobile tarafından satılan Sensation 4G ve Sprint tarafından satılan EVO 3D izleyecek. EVO 3D’nin Avrupa’da piyasaya çıkacağı duyurulan modelinin de bu kilitsiz açılış yükleyicisinden nasibini alacağını düşünüyoruz. Söz konusu süreç iki adımda gerçekleşecek. İlk olarak HTC telefonlar için bir bakım sürümü çıkaracak. Bu sürüm ikinci adım gelene kadar herhangi bir anlam ifade etmeyecek. Eylül ayının başlarında çıkacak gerçek kilit açma aracı sayesinde tüm süreç tamamlanmış olacak.

HTC burada kalmakla niyetli değil. Facebook sayfasından verilen bilgiye göre şirket çıkaracağı bakım sürümleri ve yeni parti ürünlerle diğer cihazlarında da açılış yükleyicileri üzerindeki kilitleri kaldıracak. Hangi cihazların bu yeteneği kazanacağı özel olarak belirtilmedi.

İlgili – Facebook

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER