Teknoloji

HTC bu sonbaharda 5 inç, 1080p ekranlı yeni bir Android telefonu tanıtabilir

htc-one-x-inceleme-00014

720p ekranlı telefonları henüz tam olarak hazmetmemişken şimdi bir de Full HD çözünürlüğe sahip telefonları konuşmaya başlayacağız gibi görünüyor. HTC’nin gelecek nesil gözde telefonunun 5 inç’lik bir cihaz olacağı, eylül veya ekim aylarında tanıtılacağı söyleniyor. DigiTimes’ın dile getirdiği bu iddiaya göre söz konusu cihazın 1794 x 1080 gibi sıradışı bir çözünürlüğü var, ancak bu çözünürlük hesabında Android’in Ice Cream Sandwich ile birlikte sunulan 126 satırlık ekran üstü navigasyon butonlarının da hesaba katıldığını düşünüyoruz. Yani cihaz büyük ihtimal 1920 x 1080 çözünürlüklü bir ekran barındıracak.

DigiTimes’ın sektördeki kaynaklarından aldığı dedikoduların doğruluk yüzdesi tartışılır, ancak dedikodusu yapılan bu telefonun geçtiğimiz ay GLBenchmark sonuçlarında kendini gösteren gizemli HTC telefonuyla örtüştüğünü de kabul etmek gerek. Söz konusu GLBenchmark verilerine bakıldığında ilgili telefonun Qualcomm’un MSM8960 Snapdragon S4 yongaüstü sistemini ve Adreno 320 grafik işlemcisi barındırdığı görülüyordu. 1.5 GHz’lik maksimum hıza sahip olan bu işlemci paketi 1080p çözünürlüklü ekranı desteklemek için yeterli görünüyor.

Bu tarz bir cihazın HTC’yi Android cihaz üreticileri içinde en üst seviyeye taşıyacağını tahmin edebiliriz. HTC Android cihaz serisinde yılda iki kere güncelleme yapıyor. İlkbahar ve sonbahar aylarında gerçekleştirilen yeni ürün tanıtımlarına bakıldığında yılın ikinci yarısında gerçekleşen tanıtımlara konu olan ürünlerin yenilikler açısından biraz daha muhafazakar olduğu görülüyor. 5 inç’lik bir gözde cihazın sonbaharda çıkması için HTC’nin bu geleneği bozması gerekiyor. Ancak son birkaç çeyrektir gösterdiği mali performansı tersine çevirmeyi amaçlayan Tayvanlı şirketin geleneklerini yeniden gözden geçirmesini de bekleyebiliriz.

İlgili >> DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER