Teknoloji

HTC bu hafta içinde Zoe’yi diğer Android cihazlarına getiriyor

htc-one-m8-zoe

HTC birkaç ay önce BlinkFeed ve Zoe gibi, uzun zamandır kendi akıllı telefonlarına özel olan uygulamaları tüm Andrid cihazlarına açma planından bahsetmişti. Şirket bu plana uygun şekilde hareket ediyor. Bu haftanın sonlarına doğru Zoe kamera uygulamasının beta sürümü yayınlanacak.

Haber ilk olarak Recode tarafınan verildi ve daha sonra da HTC’nin önemli uygulamalarını Samsung, LG, Sony gibi rakiplerin donanımlarına da getirmekten sorumlu Creative Labs bölümünün başındaki isim olan Drew Bamford tarafından da hızlı şekilde doğrulandı. Bamford altında 260 kişi çalışıyor, bu da HTC’nin önemli sayıda iş gücünü bu uygulama girişimine ayırdığını gösteriyor. Bu arada aynı ekip HTC’nin kendi yazılımının da geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Zoe ilk olarak HTC One M7 modeliyle birlikte duyurulmuştu. Onun sayesinde telefonun film rulosunda yer alan çeşitli fotoğraflar ve hareketli görüntülerden otomatik olarak video klipler oluşturuluyor. Uygulama çekilen görüntülere fon müziği ve geçişler atıyor, bunların değiştirilmesi sağlıyor. Oluşturulan çalışmalar diğer kişilerle de kolaylıkla paylaşılabiliyor.

HTC Zoe etrafından sosyal ağ benzeri bir topluluk oluşturmayı, kişilerin oluşturduğu Zoe kliplerine başkalarının da katkıda bulunmasını istiyor. Zoe uygulamasının daha fazla cihaza açılması bu topluluğun büyümesine önemli katkılarda bulunacaktır. Ayrıca Zoe deneyimi sayesinde HTC’nin kendi cihazlarına ilgi de artabilir.

Zoe’nin Google Play’de önemli rakipleri bulunuyor. Instagram ve Vine gibi video paylaşımına odaklı uygulamalar HTC’nin mücadele edeceği önemli uygulamalar arasında yer alıyor. Bir Samsung Galaxy S5’te, LG G3’te veya Sony Xperia Z2’de Zoe’den yararlanmak ilginç olabilir, ancak kullanıcıların bu fikri ne kadar kucaklayacağını zamanla göreceğiz.

HTC’nin popüler uygulamalarını başka cihazlara açma hamlesinde Zoe sadece ilk adımı oluşturuyor. BlinkFeed’in de diğer Android cihazlarına gelmesi bekleniyor, ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği henüz tam olarak netleşmedi.

İLGİLİ HABERLER