Teknoloji

HTC blockchain telefonunu 2018 bitmeden çıkarmayı planlıyor

htc blockchain

HTC blockchain telefonu çıkarmaya yönelik isteğini daha önce açıklamıştı. Düşük satışlara ve çok da parlak olmayan finansal sonuçlarına rağmen akıllı telefon pazarındaki varlığını sürdürmeye kararlı olan şirket, Exodus kod adıyla anılan telefonunu yıl bitmeden piyasaya sürmeyi planlıyor.

HTC Exodus, temel itibarıyla kripto para işlemleri üzerine uzmanlaşmış bir cihaz olacak. Yerleşik finansal uygulamalardan kurtulmayı isteyenleri hedefleyen bir cihaz olması beklenen Exodus, Bitcoin ve Ethereum gibi sanal para birimlerine yatırım yapanları cezbetmeye çalışacak. Akıllı telefonun yazılımının temelinde yine Android olacak. Ancak ekstra güvenlik protokolleri ve uygulamalar ile yapılacak işlemler için şifreleme sağlanacak.

HTC blockchain telefonuna yerleştireceği bileşenler konusunda henüz somut bilgiler paylaşmış değil. Ancak akıllı telefonda kripto cüzdanlar için ayrı bir depolama alanının olacağı şimdiden biliniyor. Projenin başındaki isim olan Phil Chen ise telefonun ekim ayı itibarıyla ön siparişe çıkabileceğini belirtiyor. Bu da resmi duyurunun da ekim ayı içinde yapılabileceği anlamına geliyor. Sevkiyat başlangıcı için aralık ayının işaret edilmesi ise duyurunun ekim ayının sonunda gerçekleştirilebileceğini gösteriyor.

HTC blockchain telefonu ile standart çizgiden farklı bir yolda ilerleyecek gibi görünüyor. Bu farklı yolun şirkete büyük paralar kazandırması beklenmese de, Tayvanlı üreticinin yeni şeyler denemesinin heyecan verici olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER