Manşetler

HTC BlinkFeed haber uygulaması içinde reklam gösterimine başladı

htc-one-m9-on-inceleme-12

HTC, Android telefonlarının ana ekranlarına yerleştirilen haber okuma uygulaması BlinkFeed içinde reklamlar göstermeye başlıyor. BlinkFeed’in tamamen kapatılabildiği bir ortamda reklamların da devre dışı bırakılmasına olanak sağlayacak bir seçeneğin olacağını söyleyebiliriz, ancak şu an için ABD, Birleşik Krallık, Çin, Almanya ve Tayvan’daki kullanıcılar uygulama içinde haber ve paylaşımların içinde çeşitli reklamlar ve promosyonlar görecek.

Reklamlar ve sponsorlu paylaşımlar görselin hemen alt köşesinde ve görülmesi oldukça zor olan “SPONSORED” etiketiyle gösteriliyor. Reklam gösteriminin henüz pilot aşamasında olduğu görülüyor, HTC de reklamların gösteriminde, ne kadar verimli olduğuna bakılarak çeşitli düzenlemelerin yapılacağını kaydediyor.

HTC telefonlarında varsayılan olarak yüklü gelen bir uygulamada reklamların gösterilmesi telefon sahiplerini kızdırabilir. HTC’nin Blinkfeed içinde reklam göstermek zorunda olmadığını düşünebilirsiniz, ancak şirketin kârlılık için alternatif yollara ihtiyacı var ve BlinkFeed içinde reklam gösterimi de bunlardan bir tanesi. Şirket art arda kaydedilen zararların ardından geçen yılı küçük bir kârla kapattı, bu nedenle BlinkFeed’in getireceği katkı bile önemli görünüyor.

htc-blinkfeed-reklam-170615

HTC daha önce BlinkFeed’i bütün Android telefonlarına açma düşüncesini açıklamıştı, bu nedenle atılan bu son adım uygulamayı bağımsız bir uygulama olarak konumlandırmadan önce ne kadar para kazandıracağını test etmeye yarayan bir adım olabilir. Henüz HTC markası taşımayan telefonlara BlinkFeed yüklenemiyor, bu da reklamların şu an için sadece HTC müşterilerine gösterildiği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER