Manşetler

HTC BlinkFeed diğer Android cihazlarına açılıyor

HTC BlinkFeed’in Sense 6.0’daki yeni versiyonunda sadece kendini düşünmüyor, bu uygulamayı diğer üreticilerin Android cihazlarına da getirmeyi planlıyor.

htc-blinkfeed-260314

Şirketin dün yaptığı açıklamada HTC kullanıcıları arasında popüler olan HTC BlinkFeed’in diğer Android cihazlarına da sunulacak şekilde çok yakında Google Play mağazasında yer alacağı kaydedildi.

Bu BlinkFeed yazılımı için önemli bir adım, böylelikle hem daha fazla kullanıcıya hitap edilmiş olacak hem de HTC’ye BlinkFeed’i Google Play üzerinden daha sık şekilde güncelleme fırsatı verilecek. Geçmişte BlinkFeed sadece HTC’nin cihazlara sunduğu sistem güncellemeleriyle tazeleniyordu, bu da nispeten uzun bir süreçti.

HTC One (M8)’de bulunan Sense 6.0’da yer alan BlinkFeed’in yeni versiyonu daha iyi kaydırma hareketi, daha büyük görseller gibi unsurlara sahip. Ekranın tepesindeki saat ve hava durumunun kaldırılmasıyla birlikte artık BlinkFeed’i varsayılan ana ekran paneli yapma zorunluluğu da ortadan kalkıyor. Ayrıca içerik kontrolü için yeni yöntemler, yeni kullanıcı arayüzü değişiklikleri, FitBit gibi üçüncü taraf geliştiricilerin sağladığı içeriklerin gösterimi de sunulan diğer yenilikler arasında yer alıyor.

Sense 6.0 ile birlikte gelen diğer değişikliklerden bir tanesi de Galeri, Zoe ve TV uygulamalarının bağımsız olması. Böylelikle HTC bu uygulamaları daha düzenli şekilde ve Sense güncellemelerinden bağımsız olarak güncelleyebilecek. Bu uygulamalar yeni HTC One’ın çıkışıyla birlikte Google Play’de yer almaya başladı.

BlinkFeed uygulaması da Google Play’de yer aldı, ancak şu anda sadece yeni HTC One ile çalışıyor. HTC, BlinkFeed’in çok yakında diğer Android cihazlarına da açılacağını kaydetti, ancak hangi cihazların destekleneceğini detaylandırmadı.

İlgili >> Google Play (HTC BlinkFeed)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER