Teknoloji

HTC art arda üçüncü çeyrek yılında kâr elde etmeyi başardı

htc-one-m8-inceleme-00022

HTC işlerini büyütmek için akıllı telefonların ötesini değerlendirmeye başladı. Şirketin açıkladığı en son çeyrek yıl finans raporunda dile getirilen düşük kâr marjları da bunu zorunlu kılıyor.

Tayvanlı şirket 31 Aralık 2014’te biten çeyrek yıllık dönem içinde 1.5 milyar dolarlık gelir elde etti ve bu gelirden 15.9 milyon dolarlık kâr kaydetti.

HTC CEO’su Peter Chou “sağlam platform” olarak adlandırdıkları yapı üzerinde yeni “mobil yaşam tarzı” ürün yelpazesi geliştirmeye devam edeceklerini dile getirdi. Şimdiye kadar bu stratejinin tek ürünü olarak Re kamerayı gördük. Ancak HTC daha fazlasının sözünü veriyor, yeni bir ağa bağlı sağlık ve fitness odaklı cihazlar serisi yolda. Üstelik HTC’nin bu seri için Under Armour ile işbirliği yaptığı da söyleniyor.

Beklenen giyilebilir ürünlerin ne zaman çıkacağı sorusuna cevap açıklanan finans raporunda yer almıyor, yine de bu rapordaki diğer haberler çok fena sayılmaz. HTC art arda üçüncü çeyrek yılında kâr elde etmeyi başardı, gelirleri de yıldan yıla yüzde 12 oranında artış gösterdi. Tabii ki, şirket birkaç yıl önce gösterdiği parlak performanstan uzakta, ancak kötü gidişatın tersine dönmeye başladığına yönelik işaretler verilmeye devam ediliyor.

HTC geleceği hakkında kendinden emin görünüyor ve şu anda tüm dikkatini 1 Martta tanıtacağı yeni amiral gemisi akıllı telefona çevirmiş bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER