Manşetler

HTC Apple’ı Uluslararası Ticaret Komisyonu’na şikayet etti

HTC Apple’ı Uluslararası Ticaret Komisyonu’na şikayet etti

Patent ihlâl şikayetleri karşılıklı bir savaş halini aldı. Apple’ın HTC’ye açtığı patent davasını herhalde hatırlıyorsunuz. Tayvanlı telefon üreticisi açılan bu davanın karşılığında Uluslararası Ticaret Komisyonu’na bir şikayette bulunurak iPhone, iPad ve iPod’un ithalatının ve satışının yasaklanmasını istedi.

Henüz Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun veritabanlarına düşmeyen şikayetin gerekçesini ise HTC’nin beş patentinin Apple tarafından izinsiz kullanılması oluşturuyor. Hatırlarsanız Nokia ve Apple da karşılıklı olarak UTK’ya başvurarak benzer şekilde satış yasağı istemişlerdi. Ancak HTC’nin durumunda ilginç olan nokta şirketin şikayetle ilgili devam eden bir federal davayı UTK’ya sunmaması. Bakalım HTC’nin bir sonraki adımı ne olacak.

Aşağıdaki bağlantıda HTC’nin konuyla ilgili yayınladığı basın bülteninde bulabilirsiniz.

İlgili – Engadget
İlgili – Engadget: Başvuru Dilekçesi

Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle
📡 Teknoblog'u takip et Teknoloji gündemini kaçırmamak için 📰 Google Haberler'e ekle, 💬 WhatsApp kanalımıza katıl, ▶ YouTube'a abone ol, 📷 Instagram'da ve 𝕏 X'te bizi takip et.

En İyi iPhone Kılıfları

ESR Classic Hybrid (HaloLock)
Spigen Tough Armor / Rugged Armor
URUCHI Güçlü Manyetik iPhone 16 Pro Telefon Kılıfı

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.