Teknoloji

HTC Apple’a üç ayrı patentin ihlâli nedeniyle dava açtı

HTC, ABD’de Apple aleyhine, üç patentini ihlâl ettiği gerekçesiyle dava açtı. Bu üç patentten ikisi geçtiğimiz nisan ayında satın alınan ADC Technologies şirketi aracılığıyla HTC’nin eline geçmişti. Delaware’deki ABD Bölge Mahkemesi’nde açılan davada HTC sadece iPhone ve iPad gibi iOS cihazlarında değil, iPod ve Mac gibi cihazlarında da söz konusu patentlerin izinsiz kullanıldığını iddia ediyor.

Tayvanlı şirket zararların karşılanmasını, taamüden ihlâl nedeniyle zararların üçle çarpılmasını, ayrıca ihlâlde bulunduğu öne sürülen cihazların ithâlinin ve satışının yasaklanmasını istiyor. Söz konusu patentler “Komut kanalı modülasyon yöntemi”, “Ortogonal frekans kısımlı çoklama işlemini kullanarak çok noktadan tek noktaya iletişim” ve “PDA ve kablosuz iletişim sistemlerinin entegre arayüzü için devre ve çalışma yöntemleri” konularını kapsıyor. İlk iki konuyu kapsayan patentler ADC’nin satın alınmasıyla birlikte HTC’ye geçmişti.

HTC bu yeni dava hakkında herhangi bir yorum yapmaktan kaçınıyor. Yine de şirket öncü bir akıllı telefon yenilikçisi olarak diğerlerinin fikri haklarına saygı gösterdiğini ve kendi fikri haklarını da gerektiği kadar koruyacağına dikkat çekti.

İlgili – Reuters
İlgili – ThisIsMyNext

İLGİLİ HABERLER