Teknoloji

HTC Apple’a karşı Google’ın da desteğiyle yeni bir patent davası açtı

HTC Apple’ın aleyhine yeni bir patent davası açtı. Şirket, geçen hafta Google’dan aldığı patentlerin Apple tarafından ihlâl edildiğini iddia ediyor. İlk olarak Apple 2010 yılında iPhone ile ilgili uzun bir patent listesiyle HTC’nin aleyhine patent ihlâl davası açmıştı. Bunun ardından her iki şirketin birbirine karşı açtığı karşılıklı davaları izler olduk.

Son olarak ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu Apple lehine bir karar vermişti. Bu nedenle son durumda Apple üstün görünürken HTC durumu kendi lehine çevirmek için yeni bir atak düzenlediği anlaşılıyor. HTC’nin açtığı yeni davanın ilginç tarafıysa, Google’ın ilk kez bir Android partnerine kendi patent portföyünü açmış olması. Davaya konu olan dokuz patentin 1 Eylül tarihinde HTC’den Google’a aktarıldığı belirtiliyor. Bu patentlerden üçü Openwave Systems, ikisi Palm, dördü ise Google’ın geçtiğimiz haftalarda satın aldığı ve patentlerini bünyesine katacak olduğu Motorola tarafından oluşturulmuş.

Google, Motorola anlaşmasının Android’in savunmasına yardımcı olmak amacıyla yeni patentlerin elde edilmesi sebebiyle gerçekleştirildiğini belirtmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde konuşan Google’ın yönetim kurulu üyesi ve eski CEO’su Eric Schmidt Motorola’nın donanım işlerine de ilgi duyduklarını belirtmişti. Ne var ki, Google’ın ilk amacına uygun şekilde ilerlediğini ve Android’in patent savaşında ortaklarına yardımcı olduğunu görüyoruz. Ancak Apple’a doğrudan dava açmamak yerine Android işindeki partnerlerine yardım ediyor olması ilginç. HTC’nin Google’ın desteğiyle geliştirdiği bu yeni stratejinin nasıl sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER