Teknoloji

HTC Android uygulamalarını Google Play Store’dan çekti

htc vive phone

Samsung en büyük Android telefon üreticisi olsa da, Google‘ın rüyasını takip eden ilk şirket Samsung değildi. Tüm ekosistemini Windows CE’nin etrafında kuran HTC, konfor alanından çıkmış ve HTC Dream adını taşıyan ilk Android telefonunu piyasaya sürmüştü. Ancak bu rüya yavaş yavaş sona erecek gibi görünüyor. HTC Android uygulamalarını Google Play Store‘dan kaldırarak Google’ın mobil ekosistemindeki geleceğine dair kaygıları biraz daha artırıyor.

HTC’nin uygulamalarını şubat ayı itibarıyla Google Play Store’dan çıkarmaya başladığı görülüyor. Takvim, Mail ve People uygulamalarını kaldıran Tayvanlı üretici, Vive ile bağlantılı uygulamalarını ise Google Play Store’da tutmaya devam ediyor. Bu hamlenin altında başka anlamların olmayabileceğini de söylemek gerekiyor.

Bir zamanlar şirketler uygulamalarını telefonlarında entegre biçimde sunduğu için Google Play Store’a yerleştirmiyordu. Dolayısıyla HTC’nin hamlesinin o günlere dönüş amacı taşıdığı söylenebilir. Bir yandan da HTC’nin kendi uygulamaları yerine Google’ın sunduğu çözümlere yönelmesi de olası bir seçenek gibi görünüyor.

HTC Android telefon üretmekten vazgeçmeyeceğini defalarca tekrarlamıştı. Ancak şirket için mobil cihaz tarafında işlerin pek iyi gitmemesi ve bu tarz hamlelerin yapılması, söylentileri de beraberinde getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER