Teknoloji

HTC Android L’yi One M8 ve M7’ye getirmek için planlamasını yaptı

htc-one-m8-m7-karsi-karsiya-00001

HTC, Google’ın Android L’yi duyurmasının hemen ardından bu yeni Android işletim sistemini mümkün olan en kısa sürede aralarında M8 ve M7’nin de bulunduğu HTC One ailesi cihazlarına getirmeyi planladığını duyurdu:

“HTC olarak Android L’nin yeni özelliklerini kullanıcılarımızla paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Amacımız, amiral gemimiz HTC One Ailesini en hızlı şekilde güncellemek. Google’dan son yazılımı almamızdan sonraki 90 gün içerisinde tüm bölgelerdeki HTC One (M8) ve HTC One (M7) cihazlarımız için güncelleme yayınlayacağız. Hemen ardından kısa bir süre içerisinde diğer One Ailesi üyeleri ve seçilmiş cihazlarımız için güncelleme başlayacaktır.”

Hiç şüphesiz bu haber HTC cihaz sahipleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Ancak HTC’nin bu güncellemeyi tam olarak ne zaman sunacağı belli değil, çünkü açıklamada “Google’dan son yazılımın alınmasından sonraki 90 gün içinde” şeklinde bir ifade yer alıyor. Google Android L’yi genel kullanıma ne zaman sunacağını açıklamadığı için kesin bir tarih de verilemiyor. Yine de, HTC’nin Android L sürümünü Google’dan, genel dağıtımdan önce alması ve Nexus cihazlarıyla aynı anda veya onlardan kısa bir süre sonra Android L güncellemesini One serisi cihazlarına sunması muhtemel görünüyor.

Herhalde HTC One serisi cihazların yıl bitmeden Android L sürümüne güncelleneceğini söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER