Teknoloji

HTC: Android Lollipop için verdiğimiz 90 gün taahhüdünü yerine getiremedik

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-m8-m7-karsi-karsiya-00003

Google en yeni Android sürümü olan Lollipop’u yayınladığı zaman HTC, yeni sürümün dağıtımı için kendisine 90 günlük bir süre belirlemiş ve kodu teslim almasının ardından 90 gün içinde One (M8) ve (M7) modellerine güncellemeyi ulaştıracağını açıklamıştı.

HTC’nin 3 Kasım 2014’te teslim almasıyla başlayan 90 günlük süreç, bugün itibarıyla resmen sona erdi. Bir açıklama yaparak taahhüdünü tam anlamıyla yerine getiremediğini kabul eden şirket, güncellemenin dağıtımı için yeni bir süre vermekten ise kaçındı.

Tayvanlı üretici taahhüdünü yerine getirememesinden ötürü Google’ı da suçladı. Şirketin ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Mo Versi, Google’ın sürümle ilgili pek çok sorun yaşadığının bilindiğini ve kendilerinin de bu sorunları düzeltmek için ciddi mesai harcadığını ifade etti.

Bu konuda oldukça sıkı çalıştıklarının altını çizen Versi, bu sıkı çalışmaya rağmen One (M8) ve (M7)’nin bazı taşıyıcı versiyonlarına Android Lollipop’u ulaştıramadıklarını belirtti.

90 gün sözünü yerine getiremeseler bile güncelleme dağıtımını en kısa sürede tamamlayacaklarını söyleyen Versi, yeni bir tarih açıklamadı. HTC bugüne kadar sadece One (M8)’in Google Play, geliştirici ve kilitsiz sürümlerine Android Lollipop’u ulaştırabildi. HTC One (M8)’in Türkiye’de satılan versiyonu için Android Lollipop güncellemesinin dağıtımı ise geçtiğimiz hafta başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER