Teknoloji

HTC Android cihazlarındaki açılış yükleyicisinin kilidini kaldırıyor

HTC’nin tepe yöneticisi Peter Chou, şirketin Facebook sayfası üzerinden bir açıklama yaparak HTC’nin kilitli açılış yükleyici politikasından vazgeçtiğini duyurdu.

Chou, “İnsanların HTC telefonlarında açılış yükleyicilerine erişim sahibi olmalarına dair aşırı geri bildirimi oldu. Sizi dinlediğimizi bilmenizi istiyorum. Bugün, cihazlarımızda bundan böyle kilitli açılış yükleyicilerinin bulunmayacağını duyuruyorum. Tutkunuz, desteğiniz ve sabrınız için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Motorola geçen ayın sonlarında Motorola XOOM’da yer alan kilitlenebilen ve çözülebilen açılış yükleyicisini bu yılın sonuna kadar ürettiği tüm telefonlarda sunmayı planladığını açıklamıştı. Motorola’nın bu hamlesini diğer bir Android cihaz üreticisi olan HTC de boş geçmemiş oldu. Ancak Chou yeni kilitsiz açılış yükleyicisinin HTC’nin bundan sonra çıkaracağı yeni cihazlarda mı olacağı, yoksa mevcut modellerde de kilit kaldırma işleminin yapılacağı konusunda herhangi bir bilgilendirmede bulunmadı.

Yazının bu yerine kadar “açılış yükleyicisi” teriminden bahsettik. Bunun ne olduğunu soranlar için kısaca açıklayacak olursak, açılış yükleyicisi cihazın işletim sisteminin yüklenmesine yardımcı oluyor. Kilitli bir açılış yükleyicisi kullanıcının kendine ait veya özel bir işletim sistemini telefona yüklemesini önlüyor ve telefonun “root” edilmesini neredeyse imkânsız hâle getiriyor.

İlgili – Android Guys

İLGİLİ HABERLER