Teknoloji

HTC akıllı telefonların kullanılmayan işlemci gücünü bilimsel araştırmalara bağışlatıyor

HTC Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlediği toplantıda Desire 816 ve Desire 610 Android telefonlarını tanıtmanın yanı sıra önemli bir projenin duyurusunu da gerçekleştirdi.

htc-power-to-give-250214

BOINC (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing – Berkeley Ağ Programlama Açık Altyapısı) adlı kuruluşla işbirliğine giden HTC’nin katkıda bulunduğu proje, akıllı telefonların boşta kalan işlemci döngülerinin yoğun hesaplama gücüne ihtiyaç duyan bilimsel problemler için kullanılmasını hedefliyor.

Aslına bakarsanız, her bir akıllı telefonun boşta kalan işlemci güçleri çok küçük kalıyor, ancak bir sürü telefonun bu projeye katıldığı düşünüldüğünde ortaya süper bilgisayar seviyesinde bir hesaplama gücü çıkıyor. BOINC’in rehberliği sayesinde açığa çıkan bu programlama gücü AIDS veya Alzheimer gibi hastalıkların tedavilerini bulmak için yürütülen çalışmalarda kullanılacak.

Proje için Google Play mağazasından dağıtılan bir uygulama geliştirilecek ve bu uygulama başlangıçta HTC One ve HTC Butterfly akıllı telefonlarıyla uyumlu olacak. Ancak programın doğası genişlemeye açık ve HTC de bu uygulamayı altı aylık beta sürecinin ardından daha fazla Android modeliyle uyumlu hâle getirmeyi planlıyor.

HTC Yönetim Kurulu Başkanı Cher Wang, akıllı telefonunun değerlendirmediği işlemci gücünü dünyayı değiştirme potansiyeline sahip projelere katkıda bulunmak için kullanmak isteyenler için imkan sunmayı arzu ettiklerini kaydetti.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER