Manşetler

HTC akıllı telefon pazarından çıkmayı değerlendiriyor olabilir

htc akilli telefonHTC’nin kötü satış performansı ve zararın durdurulamaması nedeniyle akıllı telefon birimini elden çıkarmayı değerlendirdiği söyleniyor. Çin merkezli MyDrivers sitesi tarafından yayınlanan, sonrasında da MobiPicker sitesi tarafından paylaşılan haberde, CEO Cher Wang’in önümüzdeki yılın ilkbahar ayları itibarıyla satışı gerçekleştirmeyi planladığı belirtiliyor.

Tayvan medyasında ise HTC’nin iddiayı yalanlayan açıklamaları yer buldu. Ancak bazı analistlere göre, HTC yalanlama mesajıyla pek de parlak olmayan mevcut mali durumunu gizlemeye çalışıyor.

HTC akıllı telefon birimini Google’a satabilir

Google’ın yeni akıllı telefonları Pixel ve Pixel XL, HTC tarafından üretilmişti. Bu da internet devinin adının HTC akıllı telefon biriminin potansiyel alıcıları arasında anılmasına neden oluyor. HTC daha önce de çok sayıda Nexus cihazının üretimini üstlenmişti. İki şirketin uyumlu geçmişi, Google’ın adını potansiyel alıcıların arasına taşıyor.

Söz konusu satışın gerçekleşmesi durumunda HTC’nin elinde Vive VR sanal gerçeklik başlığı dışında hakiki anlamda ticari bir ürün kalmayacak. Bu dedikoduların gerçeğe dönüp dönmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER