Teknoloji

HTC akıllı telefon oyunları için OnLive’a 40 milyon dolar yatırıyor

Geçtiğimiz mâli çeyrek yılda yaklaşık 500 milyon Amerikan doları net kâr elde etmiş bir şirket için 40 milyon doların lâfı olmamalı. HTC’nin bu miktarı gözden çıkarmasına sebep olan şirket ise bulut tabanlı oyunlar konusunda uzman sayılan OnLive adlı bir şirket.

OnLive adına konuşan şirket sözcüsü Maggie Cheng Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada HTC’nin yapmış olduğu yatırım sayesinde “oyun yeteneklerinin arttırılacağı ve HTC’ye akıllı telefonlar için artan oyun talebini karşılama konusunda yardımcı olunacağını belirtti.

Bu arada HTC Londra merkezli Saffron Digital adlı bir şirketi de 48.6 milyon $ karşılığında satın aldığını duyurdu. Bu satın alma Saffron Digital’in Nokia, Sony Ericsson, LG ve Samsung ile varolan anlaşmalarını etkilemeyecek. Aynı şekilde OnLive yatırımı da bulut tabanlı oyun şirketinin birçok farklı platforma olan desteğini sekteye uğratmayacaktır. Ancak HTC için hazırlanan versiyonların ölçek ve performans açısından diğerlerinden bir adım olacağını beklemek çok da yanlış olmaz.

İlgili – Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER