Teknoloji

HTC akıllı telefon biriminin başkanı Chialin Chang istifa etti

htc akilli telefonHTC akıllı telefon biriminin bir kısmını geçtiğimiz sonbaharda Google’a satmıştı. Söz konusu satış için gerekli onaylar ise kısa bir süre önce tamamlanmıştı. Akıllı telefon ekibi ciddi ölçüde küçülen HTC, şimdi de akıllı telefon biriminin başındaki isim olan Chialin Chang’i kaybetti.

HTC’ye 2012’de CFO olarak katılan Chang, “kişisel kariyer planı” nedeniyle Akıllı Telefon ve Bağlı Cihazlar Birimi başkanlığından istifa etti. HTC’den Chang’in görevini kimin üstleneceği konusunda şimdilik bir açıklama yapılmadı. Bu da Tayvanlı şirketin başkanı ve CEO’su Cher Wang’in sorumluluklarının biraz daha artacağı anlamına geliyor.

HTC’den konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Chang’e geride kalan 6 yıl boyunca şirkete yaptığı katkılar için teşekkür edildi ve gelecekteki girişimleri için başarı dileklerinde bulunuldu.

HTC akıllı telefon pazarında uzun süredir kan kaybediyor

Chang’in ayrılığı zamanlaması nedeniyle biraz dikkat çekse de, genel olarak pek şaşırtıcı görünmüyor. Yakında başlayacak Çin Yeni Yılı tatilinde akıllı telefon satışlarının artması beklenirken Chang’in ayrılması, ilginç bir tercih gibi görünüyor. Ancak HTC akıllı telefon pazarında uzun süredir kan kaybettiği için bu durum daha doğal bir hâl de alıyor. Chang’in önümüzdeki dönemde kuracağı yapay zekâ girişimine odaklanacağı öğrenildi.

İLGİLİ HABERLER