Teknoloji

HTC akıllı ampul teknolojisiyle hayat kurtarabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc akilli ampulÇoğunluğu “görünmez kaza” olarak nitelenen ev kazaları ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Banyoda kaygan zeminde yaşanan düşüşler de bu kazaların en sık görülenleri arasında yer alıyor. HTC akıllı ampul teknolojisiyle banyolarda yaşanan düşüşlerin anında tespitinin önünü açıyor.

Tayvanlı şirketin yeni teknolojisi, HTC Vive ve oda ölçeğindeki sanal gerçeklik hareket takip cihazıyla aynı genetiği paylaşıyor. Ancak akıllı ampul teknolojisi, insanları merkez alan bir tespit özelliği barındırıyor. Akıllı ampulün çalıştığı odada bir kişi yere düştüğü takdirde hareket yeteneğine sahip bir anten faaliyete geçiyor. Böylelikle ilk olarak düşen kişinin hayatta olup olmadığı anlaşılıyor.

HTC tarafından sunulan patent dosyasındaki çizimler, akıllı ampul teknolojisinin “hepsi bir arada” olarak nitelenebilecek bir tasarım içinde sunulabileceğini gösteriyor. Standart bir ampul duyuna takılan cihaz, daha sonrasında taşıdığı sensörlerin de yardımıyla standart bir ampulden daha fazlası olarak işlemeye başlıyor.

Patent dosyasında potansiyel kullanım alanları konusunda da örnekler veriliyor. Düşüş tespiti de bu alanlar arasında yer alıyor. Özellikle yaşlı insanlar için geliştirilen bu özellik, düşüşün ardından kişinin hayatta olup olmadığını tespit edebilmesi durumunda büyük bir fayda sağlayabilir.

HTC akıllı ampul teknolojisinin patentini aldı

HTC akıllı ampul teknolojisinin patenti için yılın başlarında gerçekleştirdiği başvuruyu kısa süre önce onaylatmayı başardı. Tayvanlı şirketin bu patenti nasıl ve ne zaman kullanacağı konusunda ise şimdilik bir ipucu bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER