Teknoloji

HTC ABD tablet pazarından çıkma kararı aldı

ABD’de tablet pazarı uluslararası pazardan biraz daha farklı seyir izliyor. Şu an orada 7 inç’lik tabletler arasında süren bir savaş var. Google, Amazon ve Barnes & Noble gibi üreticilerin tabletleri birbirleriyle rekabet hâlinde. Akıllı telefonlardaki hareketliliği tablet tarafına taşımakta pek başarılı olmayan HTC bu ülkede rekabet etmekte zorlanıyordu, bunun sonucunda ABD’deki tablet pazarından çekilme kararı alınmış oldu.

Şirket ABD’de tablet satmayı bırakacağını duyurdu. Ancak bu durum Tayvanlı şirketin pazardan tamamen çekildiği anlamına gelmiyor. Şirketin açıklamasına göre eğer tablet pazarını etkileyeceği düşünülen bir tablet ortaya çıkarsa, bunun ABD’ye satışı da gerçekleştirilecek. HTC’nin küresel çevrim içi iletişim yöneticisi Jeff Gordon tablet satmanın kendileri için mükemmel bir öğrenim deneyimi olduğunu, beklentileri kesinlikle karşıladıklarını kaydetti. HTC’nin pazarı çok yakından izlediğinin de altını çizdi.

HTC geride kalan iki yıl boyunca bu ülkede 7 inç’lik Flyer ve Evo View 4G ile 10 inç’lik Jetstream tableti piyasaya sürdü. Her üç tabletin de ülkede satışı sona erdi, ancak mevcut kullanıcılar için bu ürünlere destek sunulmaya devam ediyor. HTC’nin bundan sonraki dönemde ABD’ye tekrar dönmesi durumunda nasıl bir strateji izleyeceği bilinmiyor. Ancak Gordon, şirketin büyük ihtimalle Google Nexus 7 ve Amazon Kindle Fire HD gibi makul fiyatlı tabletlerle rekabet edeceğini dile getirdi. Bununla birlikte şirketin iPad’e rakip olmaya çalışacak güçlü bir tablet de üretebileceğini kaydetti.

İlgili >> FierceWireless

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER