Teknoloji

HTC A9 Aero Android telefon Marshmallow yüklü olarak gelecek

htc-one-mini-2-inceleme-00006

29 Eylül, Android hayranları için oldukça heyecanlı bir gün olacak gibi gözüküyor. Google’ın iki yeni Nexus telefonunu bu tarihte gözler önüne çıkarması bekleniyor. Buna ek olarak, HTC’nin de Japonya’da gerçekleştireceği basın etkinliğinin duyurusunu yapması, 29 Eylül heyecanını biraz daha artırmış durumda. HTC’nin etkinlikte neyi tanıtacağı henüz bilinmese de, akla gelen ilk ihtimal “Aero” kod adıyla da anılan HTC A9 Android telefon oluyor.

Aero’ya ilişkin dedikodular bir süredir dolaşımda olduğu için telefondan nelerin beklenebileceği konusunda akıllarda somut noktalar oluşmuş vaziyette. Ancak LlabTooFeR rumuzlu bir Twitter kullanıcısından gelen tweet, ortaya ilginç bir bilgi daha koyuyor. Söz konusu tweete göre, HTC A9 kutusundan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi yüklü olarak çıkacak.

HTC A9’un yeni Nexus telefonlarıyla aynı gün tanıtılma ihtimali dikkate alınınca bu bilgi kulağa biraz daha ilginç geliyor. Genelde Android’in son sürümleriyle piyasaya sürülen ilk cihazların Nexus serisinden olması nedeniyle HTC’nin zamanlaması dikkat çekiyor. 29 Eylülde tanıtım yapılması HTC A9’un o gün piyasaya çıkacağı anlamına gelmese de, Tayvanlı üreticinin tarih seçiminin iddialı olduğu rahatlıkla söylenebilir.

htc-aero-a9-sizinti-250815

Aero kod isimli HTC A9’a dair en somut ve en çarpıcı beklenti, cihazın 10 çekirdekli MediaTek Helio X20 işlemciyle gelecek olması. MediaTek üst sınıf işlemci denince akla gelen ilk isim olmasa da, söz konusu işlemcinin kullanıcılara büyük bir güç sağlaması muhtemel gözüküyor. 5.2 inç QHD ekran, 4 GB RAM, 3500 mAh kapasiteli pil HTC A9’un diğer özellikleri arasında sayılıyor. Görsel bakımdan HTC A9’un iPhone 6’ya bir hayli benzeyeceği iddia edilse de, bu konudaki sızıntılar henüz doğrulanabilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER