Manşetler

HTC A16 yeni orta segment Android telefonu olabilir

htc a16

Bu hafta başlarında HTC’nin gelecek nesil amiral gemisi telefonu One M10’a bir bakış atma fırsatı elde etmiştik. Şimdiyse Tayvanlı üreticinin orta segment cihazının neye benzeyeceği hakkında fikir sahibi oluyoruz. En popüler sızıntı kaynaklarından olan Evan Blass, bir telefonun altı farklı görüntüsünü tweetledi ve bu telefonun HTC A16 olduğunu iddia etti.

Blass telefon hakkında herhangi bir teknik özellik veya bilgi paylaşmadı, ancak telefonun görüntü itibarıyla HTC’nin orta segment Desire serisi cihazlarına, özellikle de Desire 626’ya fazlasıyla benzediği görülüyor.

Sızan fotoğraflarda ekranın özellikle üst ve alt tarafında epey fazla miktarda çerçeve alanı dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra üst ve altta hoparlör ızgaraları da hemen göze çarpıyor. Böylelikle HTC daha önce kullandığı tek bir hat üzerinde deliklerle açılarak oluşturulmuş hoparlör tasarımından vazgeçecek gibi görünüyor. Desire 626 gibi, bu telefonun da arkasında büyükçe bir kamerası ve onun altında küçük bir daire, muhtemelen bu flaştır, bulunuyor.

Desire 626’da görülmeyen yeni dokunuşlar arasında cihazın arkasında, sol alt köşede bulunan bir çift delik var ki, bunlar bilek kayışı bağlamak için kullanılabilir. Bunun yanı sıra cihazın sağ kenarında da yeni bir buton yerleşimi dikkat çekiyor. Bu açıdan HTC One A9’un kenarındaki, üstte yer alan ses tuşları ve onun altına yerleştirilmiş ve hafifçe yükseltilmiş güç/kilit açma butonu düzenini devam ettiriyor.

Şu anda gördüklerimizin dışında bu telefon hakkında fazla bilgimiz yok, ancak HTC One M10’un gelecek ayın sonlarına doğru beklendiği bir ortamda, bu gördüğümüz telefon, yani HTC A16 gerçek hayatta karşımıza çıkacak sıradaki ilk HTC telefonu olabilir. Belki de MWC 2016’da bu telefonla tanışabiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER