Teknoloji

HTC üç yılı aşkın bir süreden sonra ilk kez çeyrek içi satışlarını artırdı

htc-desire-816-inceleme-00015

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, üç yılı aşkın bir sürenin ardından çeyrek içi satışlarını ve hasılatını artırmayı başardı. Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlara yönelik cihazlar hazırlayan HTC, satış gelirlerini 2013’ün dördüncü çeyreğine göre 5 milyar yeni Tayvan doları (364 milyon TL) artırdı ve 47.9 milyar yeni Tayvan dolarına (3.5 milyar TL) yükseltti.

Son yıllarda akıllı telefon pazarında tutunmakta zorlanan HTC, düşen satışların ardından çok sayıda üst düzey yöneticisiyle yollarını ayırmıştı. Orta sınıf telefonlarla HTC, Apple ve Samsung’un üst sınıf telefonları ve Xiaomi gibi üreticilerin imzasını taşıyan giriş seviyesi telefonları arasında kendisine bir yer edinmeyi başardı.

2014’ün son çeyreğinde HTC’nin operasyonel kârı da artışa geçti. Analistlerin 30.4 milyon yeni Tayvan doları (2.2 milyon TL) tutarındaki zarar öngörüsüne rağmen, HTC 2014’ün son üç ayını 180 milyon yeni Tayvan doları (13.1 milyon TL) kârla tamamlamayı başardı.

Ancak oluşan bu tablo HTC’nin talihsizliğini tamamen kırdığı anlamına gelmiyor. 2014’ün geneline bakıldığında şirketin gelirlerindeki düşüş üçüncü yılını doldurmuş oldu. Yine de, orta sınıf telefonların gösterdiği bu başarı HTC’nin geleceğe umutla bakmasını sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER