Teknoloji

HTC 2013’te Windows RT tabletler çıkarmak için çalışıyor

HTC, 2013 yılında tablet alanında Apple’ın karşısına Windows tabletleriyle dikilecek. Şirketin biri 12 inç, diğeriyse 7 inç olmak üzere iki farklı tablet üzerinde çalıştığı, bu tabletlerle telefon görüşmesi yapılabileceği kaydedildi. Bloomberg tarafından verilen habere göre her iki ürün de Windows RT ile çalışacak ve Qualcomm tarafından sağlanan işlemcilerle çalışacak. Ayrıca Tayvanlı şirketin Windows 8 cihazları üretmeyi planladığı, ancak bunun çok maliyetli olabileceğine hüküm getirdiği belirtildi. Haberde bir Windows 8 tabletinin 1000 dolar gibi bir maliyet getirdiği belirtiliyor, bunun da HTC’nin şu an için sadece Windows RT’ye odaklanan bir strateji izlemesine neden olduğu kaydediliyor.

htc-one-x-inceleme-00013

Microsoft CEO’su Steve Ballmer ile HTC CEO’su Peter Chou’nun gelecek Windows Phone planlarını tartışmak için bir araya geldiği dün medyaya yansımıştı. Windows RT tabletlerin bu görüşmenin bir parçası olup olmadığı bilinmiyor, ancak HTC’nin bir süredir tablet seçeneklerini değerlendirdiği anlaşılıyor, zaten bununla ilgili olarak çeşitli haberler de çıkmıştı. Geçtiğimiz eylül ayında HTC’nin bir Windows 8 tableti hazırladığı haberleri çıkmıştı. Ayrıca HTC’nin tablet pazarına ilgi duyduğu da çeşitli yöneticileri tarafından dile getirilmişti. Şirketin doğru cihazı oluşturmak için bir süredir farklı ürün konseptlerini test ettiği de konuşulmuştu.

7 inç’lik bir Windows RT tableti Microsoft’a Nexus 7, Kindle Fire ve iPad mini ile doğrudan rekabet etme şansı tanıyabilir. Windows RT’nin iOS ve Android cihazlarıyla rekabet edecek kadar olgun hâle gelip gelmediği henüz tam olarak netleşmiş bir durum değil, belki HTC’nin muhtemel tableti bunu testmek için güzel bir araç olabilir. HTC’nin bu tabletleri 2013’ün üçüncü çeyreğinde çıkaracağı söyleniyor.

İlgili >> Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER