Teknoloji

HTC 2012 yılında daha az cihaz çıkaracak, tablet savaşında arka saflarda duracak

HTC Büyük Britanya’nın başındaki isim olan Phil Roberson Mobile Magazine dergisine verdiği röportajda şirketinin bu yıla yönelik cihaz politikası hakkına ipuçları verdi. HTC, bu yıl içinde piyasaya süreceği cihaz sayısında azaltmaya gidecek. HTC’nin kârının düştüğü 2011 dördüncü çeyrek rakamlarının hemen ardından ortaya çıkan bu gelişme piyasayı sayısız ürünle doldurmanın kârlı bir hareket olmadığının göstergesi sayılabilir.

Roberson HTC’nin tablet pazarından tamamen çıkmayacağını, ancak arkaplanda kalacağını belirtti. Yani, Tayvanlı şirketin Samsung gibi her cebe, pazara ve tasarıma uygun bir tablet çıkardığını görmeyeceğiz. Roberson, 2012 yılının müşterilerine özel birşeyler verecekleri yıl olacağını işaret etti.

Geçen yıllarda, özellikle son iki yıl içinde birçok farklı model çıkaran HTC’nin stratejisinde önemli değişikliklerin olacağı Roberson’ın sözlerinden anlaşılıyor. Aslında bu strateji değişikliğinin işaretleri geçmişte verilmişti. Geçtiğimiz kasım ayında bir açıklama yapan şirket ürünler konusunda odağını yeniden belirleyeceğine dair niyetini ortaya koymuştu. HTC’nin bu yeni stratejisinin olumlu sonuçlar verip vermediğini zamanla göreceğiz.

İlgili – Mobile Magazine

İLGİLİ HABERLER