Teknoloji

HTC 2011 üçüncü mâli çeyrek finans raporunu açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin cihaz satışları geçtiğimiz çeyrekte yıldan yıla neredeyse  iki kat artış gösterdi. Yayınlanan 2011 üçüncü mâli çeyrek finans raporunda cihaz satışları yüzde 93 oranında artarak 13.2 milyona yükseldi. Çeyrek gelirleri yaklaşık 4.54 milyar dolara ulaşırken gelirler ise 625 milyon ABD doları olarak kaydedildi. Birim cihaz satış fiyatı yüzde 0.6 oranında artarak 344$’a yükseldi. Ayrıca artan talep de HTC’nin kârını yükselten başka bir etken oldu.

2011’in ikinci çeyreğiyle karşılaştırıldığında HTC’nin cihaz satışları yüzde 9 artış gösterdi. 2011’in dördüncü çeyrek beklentilerine bakıldığında hedefin 12-13 milyon cihaz satışı olduğu ve bunun da yıldan yıla üçte birlik bir artışa denk geldiği görülüyor. Bu durumda gelirler yıldan yıla yüzde 20-30 artış göstermiş olacak.

HTC’nin Android cihazlarımı mı, yoksa Windows Phone cihazları mı ilgi görüyor, bu raporda yazmıyor. Ne var ki, Android telefonların Windows Phone cihazlarına göre daha erken zamanda piyasada olduğunu biliyoruz. Ayrıca Türkiye gibi ülkelerde sadece Android cihazları satılıyor. Bu durumda HTC’nin satışlarında aslan payını Android cihazların oluşturduğunu söyleyebiliriz.

İlgili – HTC

İLGİLİ HABERLER