Teknoloji

HTC, HTC U24 Pro ile akıllı telefon pazarına geri dönüyor

htc u24 pro

HTC, 2019’dan bu yana akıllı telefon pazarında pek de varlık gösterememiş bir marka. 2011’de pazarın yüzde 10,7’sine sahip olan şirket, 2019’da bu oranı yüzde 0,05’e kadar düşürdü. Üstelik ABD, Çin, İngiltere gibi önemli pazarlarda, aynı zamanda Türkiye’de de telefon satışlarını büyük ölçüde durdurdu. Ancak şirket 2024 yılında, belirli pazarlarda yeni bir HTC telefonuyla geri dönüş yapabilir.

HTC Tayvan, Facebook’ta 12 Haziran 2024 tarihini gösteren bir tanıtım görseliyle bir ilan yayınladı. Çeviri metni, etkinliğin veya lansmanın sabah 8’de gerçekleşeceğini ve bu saat geldiğinde HTC’nin web sitesinin kontrol edilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu, muhtemelen ön siparişler için bir işaret.

htc u24 pro

HTC U24 Pro ile ilgili kayıtların nisan ayında Google Play Console’da görülmesi, hangi cihazın piyasaya sürüleceği konusunda bir ipucu veriyor. Büyük olasılıkla gelecek hafta tanıtılacak olan cihaz bu. Telefon, geçen yıl mayıs ayında Avrupa ve Tayvan’da piyasaya sürülen HTC U23 Pro‘nun bir takipçisi olarak gelebilir, çünkü yeni nesil bir telefon için zaman çizelgesi uygun görünüyor.

Play Console sızıntısından cihazın teknik özelliklerine dair bazı bilgiler de ediniliyor. 2436 x 1080 çözünürlüğe sahip bir ekran, Snapdragon 7 Gen 3 çipi ve 12GB RAM bekleniyor. Telefonun Android 14 ile çalışacağı ve Bluetooth 5.3 desteği sunacağı tahmin ediliyor.

htc u24 pro google play console

Tasarım açısından, telefonun kavisli bir ekranı ve selfie kamerası için ortada bir delik olan bir ekranı olması bekleniyor. Güç ve ses kontrol düğmelerinin sağda yer aldığı, ancak MySmartPrice’ın dikkat çektiği gibi Google Play Console’daki listelemelerin bazen yer tutucu görüntüler olabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’da en son incelediğimiz HTC telefonu, 2018’de piyasaya çıkmış olan HTC U12 Plus olmuştu. Telefonun genel performansı iyiydi ve gün boyu çalışmayı sağlayacak bir pil ömrü vard. Ayrıca zamanına göre, sağlam kamera özellikleri ve mükemmel ses kalitesi bulunuyordu.

HTC U24 Pro’nun, HTC’nin mobil piyasadaki varlığını yeniden canlandırıp canlandırmayacağı henüz belli değil. U23 Pro, sadece Tayvan ve Avrupa’da olacak biçimde sınırlı bir coğrafyada satışa çıkmıştı ve Türkiye’ye gelmemişti. U24 Pro’nun da aynı şekilde olması muhtemel.

HTC’nin, Samsung Galaxy S24 Ultra veya OnePlus 12 gibi amiral gemileriyle rekabet edemeyecek olması, mevcut satış yaptığı pazarlarda nerede konumlanacağını zorlaştırıyor. HTC U24 Pro ve erişilebilirliği hakkında daha fazla bilgiye önümüzdeki hafta ulaşılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER