Teknoloji

HTC 11 Qualcomm Snapdragon 835 işlemci ve 8 GB RAM ile gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc 11HTC 11 için henüz resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak bu durum, duyumcuların mesai yapmasını engellemiyor. Son iddialara göre, telefonda 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde 5.5 inç çerçevesiz ekran bulunacak. Cihaz gücünü sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835 işlemciden alacak. Bu işlemciye Adreno 540 GPU eşlik edecek.

HTC’nin yeni akıllı telefonunda 8 GB RAM bulunacağı söyleniyor. Bu da telefonun çoklu görev konusunda fazlasıyla yeterli olacağı anlamına geliyor. 256 GB dahili depolama alanı da ortaya atılan iddialar arasında bulunuyor. Bu sayede HTC’nin yeni cihazıyla depolama alanı sıkıntısı yaşamadan çok sayıda fotoğraf veya video çekmenin mümkün olabileceği belirtiliyor. 12 megapiksel çözünürlüklü çift arka kamera ve 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera da telefonun diğer muhtemel özellikler arasında sayılıyor.

HTC 11 Quick Charge 4.0 teknolojisini barındırabilir

HTC’nin yeni cihazına dair en ilginç iddialardan birisi de batarya boyutuyla ilgili. Akıllı telefonda 3700 mAh kapasiteli pil bulunacağı söyleniyor. Cihazda Qualcomm’un Quick Charge 4.0 teknolojisinin de yer alması öngörülüyor. Söz konusu teknoloji, Quick Charge 3.0’a kıyasla yüzde 20 daha hızlı şarj vadediyor.

HTC 11 ile ilgili bu dedikoduların doğru olup olmadığını anlamak içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER