Teknoloji

HTC 1080p ekranlı yeni bir süper akıllı telefonun hazırlıklarını yapıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-x-inceleme-00014

Geçtiğimiz nisanda ABD’li mobil operatör Verizon’ın bu yaz ve sonbaharda çıkarmayı planladığı akıllı telefon yol haritasını ortaya çıkaran BGR sitesi HTC’nin önemli bir cihazının da yolda olduğunu işaret etmişti. Şimdiyse bu cihazla ilgili bazı detaylar ortaya çıktı. Henüz duyurusu yapılmamış olan cihazın 5 inç’lik, 1080p HD ekran, Adreno 320 GPU ve yüksek profilli bir işlemciye sahip olacağı iddia ediliyor.

Söz konusu bilgiler GLBenchmark veri tabanı sayesinde ortaya çıktı. “dlx” kod adıyla anılan ve HTC6435 model numarasına sahip olan cihazın HTC 6425 model numarasına sahip olan HTC Rezound’ı izlediği görülüyor. Bu, söz konusu cihazın esas olarak ABD pazarını hedefleyeceği ihtimalini doğuruyor. Tabii ki, başka bir model adıyla Avrupa ve diğer yerlerde de görünmesi olası. Söz konusu cihazın 1.5 GHz’lik işlemci barındırdığı görülüyor, ancak işlemcinin normal bir Snapdragon S4 yongaseti olmadığına, bunun yerine MSM8960T yongaseti ve Adreno 320 GPU barındıran bir paketin cihazda yer aldığına inanılıyor.

Akıllı telefonun benchmark puanları şimdiye kadar görülmüş sonuçlardan daha yüksek çıkıyor. Egypt Offscreen testinde saniyede 121.1 kare, Egypt Pro testinde ise saniyede 110.5 kare hıza ulaşan bu cihaz HTC One X’in aynı testte aldığı sırasıyla 64.8 fps ve 94.7 fps’lik sonuçların bir hayli üstüne çıkıyor.

Yakında beklenen akıllı telefonun Scribe kaleme sahip olacağı, Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich ile çalışacağı iddia ediliyor. Verizon’un 4G LTE şebekesiyle uyumlu olacağı dedikodusu da onun ABD’ye özel bir cihaz olduğu ihtimalini güçlendiriyor.

İlgili >> Droid-life, GLBenchmark

İLGİLİ HABERLER