Teknoloji

HTC 10 Türkiye’de raflardaki yerini aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc 10 turkiyeHTC, yeni amiral gemisi telefonu HTC 10’u geçtiğimiz nisan ayında tanıtmıştı. HTC 10 Türkiye pazarına bugün itibarıyla resmen giriş yaptı. Tayvanlı üreticinin yeni gözde telefonu, gümüş ve karbon gri renk seçenekleriyle raflardaki yerini aldı.

HTC 10 kutusundan 250 TL değerindeki Hi-Res kulaklık ve Quick Charge 3.0 hızlı şarj cihazıyla birlikte çıkıyor. Teknoloji dünyasından oldukça olumlu yorumlar alan HTC 10, tek parça metal tasarımı, yüksek görüntü kalitesi sunan kameraları, ses deneyimi ve performansıyla dikkat çekmeyi başarıyor.

Yeni amiral gemisi telefonu için yeni bir tasarım anlayışı benimseyen HTC, telefonu günlük hayatta karşılaşılabilecek çarpma, darbe ve çizilme gibi tehlikelere karşı da dayanıklı hale getirdi. HTC 10, 168 saati aşkın bir süre boyunca hem dondurucu soğuğa hem de kavurucu sıcağa dayanabiliyor. 10 binden fazla düşme, bükülme, çizilme, aşınma ve paslanma testinden geçen HTC 10, bu testlerden de iyi not aldı.

Akıllı telefonun hem arka hem de ön kamerasında optik görüntü sabitleyici bulunuyor. f/1.8 diyafram açıklığına sahip kamera lensleri, telefonun loş ışıkta bile üstün bir kamera performansı göstermesini mümkün kılıyor. HTC 10, DxOMark tarafından gerçekleştirilen kamera testlerinden 88 puan alarak önemli bir başarıya imza attı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: HTC 10 Ön İnceleme

HTC’nin A9 ile başladığı yüksek kaliteli ses deneyimini yeni bir seviyeye taşıyan HTC 10, 24-bit Hi-Res ses sistemi sunarak bir ilki gerçekleştiriyor. Çift hoparlör ile müzik keyfini en iyi şekilde çıkartmayı mümkün kılan HTC 10, Kişisel Ses Profil Sistemi ile ses deneyimini kişisel tercihlere göre ayarlamayı sağlıyor.

Pil tüketimini daha verimli kılmak gibi önemli bir vaadi de sunan HTC 10, PowerBotics sistemiyle pil ömrünü yüzde 30 uzatmayı ve tek şarjın iki güne kadar dayanmasını mümkün kılıyor. Telefon hafızasını optimize etme görevini yerine getiren Boost+ uygulaması, daha az pil kullanımına da katkıda bulunuyor. Ön yüklü uygulamaların sayısının azaltılması da HTC 10’un dikkat çeken yönleri arasında yer alıyor. Akıllı telefonun kontrolünü tamamen kullanıcıya bırakma yoluna giden HTC, Serbest Düzenleme özelliğiyle ikon, widget ve etiketleri ekranda istenilen yere konumlandırmaya izin veriyor.

Qualcomm Snapdragon 820 işlemciyle gelen HTC 10’un Türkiye’deki fiyat etiketinde 2999 TL yazıyor.

İLGİLİ HABERLER