Teknoloji

HTC 10 taslakları daha iyi görünen bir cihazı işaret ediyor

htc 10 taslaklari

Samsung ve LG gibi şirketler amiral gemisi telefonlarını Barselona’da düzenlenen 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkarmışlardı. Aynı klasmanda ne yapacağı merakla beklenen şirketlerden biri olan HTC ise söz konusu etkinliği sessiz geçirmeyi tercih etmişti. Ancak HTC’nin “Perfume” kod adıyla anılan ve HTC 10 adını taşıması öngörülen telefonu için de bekleyiş fazla uzun sürmeyecek gibi gözüküyor.

Bu süreçte cihaza ait olduğu iddia edilen fotoğraflar ortaya çıksa da, HTC’nin sadık kullanıcı kitlesi de çeşitli tasarım taslakları hazırlamaktan geri kalmıyor. Ortaya çıkan HTC 10 taslakları, seleflerine kıyasla daha şık görünen bir cihazı işaret ediyor. Söz konusu taslakların internete sızan fotoğraflar ve bilgiler ışığında hazırlandığını belirtmekte fayda var.

HTC’nin tasarım konusunda LG ve Samsung gibi rakiplerine kıyasla daha istikrarlı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Rakipleri amiral gemisi telefon tasarımlarında farklı noktalara savrulurken, Tayvanlı üretici 2013 çıkışlı One M7’nin üzerine inşa ettiği tasarım dilini koruyor. HTC 10’da da aynı çizginin önemli ölçüde muhafaza edilmesi öngörülüyor.

Ancak bu durum, tasarımda bazı gözle görülür değişikliklerin gerçekleşmeyeceği anlamına gelmiyor. Tasarım taslaklarına bakıldığında HTC’nin cihazın hem önünde hem de arkasında yivli köşeleri tercih etmesinin muhtemel olduğu görülüyor. Arka paneldeki kavisin seleflere kıyasla daha az olsa da korunması beklenirken, telefonun ön kısmının biraz daha yükseltildiği ve “2.5D Arc” olarak adlandırılan camın ekranı kapladığı görülüyor.

Keskin ve düz yüzeyin cihazın ön kısmında biraz daha inceltilmiş olması da ayrıca dikkat çekiyor. Daha önce internete sızan fotoğraflarda görülen ilginç kapasitif tuş tasarımı da, hazırlanan taslaklarda net biçimde görülüyor. Tasarım problemlerinin HTC’nin donanım kaynaklı olarak yaşadığı problemlerin nasıl bir katkı sağlayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER