Teknoloji

HTC 10 sızıntısı kapasitif tuşların varlığını ortaya çıkarıyor

htc 10

Barselona’da düzenlenen 2016 Mobil Dünya Kongresi, yılın merakla beklenen Android telefonlarının önemli kısmının görücüye çıkışına sahne olmuştu. Ancak, merakla beklenen bazı cihazların bazıları halen resmiyet kazanmış değil. Amiral gemisini henüz tanıtmayan şirketlerden birisi de HTC. HTC 10 adını taşıyacağı iddia edilen cihazın önümüzdeki bir aylık süre içinde tanıtılması bekleniyor. İsmiyle seleflerinden farklı bir yerde duracağının işaretini veren akıllı telefona ait olduğu iddia edilen fotoğraflar, bu beklentiyi kısmen de olsa doğruluyor.

htc-10-sizinti-110316-2

HTC’nin müstakbel amiral gemisinin arka paneline ait olduğu iddia edilen fotoğraflar, görenleri pek şaşırtmıyor. Keskin, yivli köşeler ve hafif kavisli bir levhanın birleşiminden oluşan arka panelde, geçmiş gözde telefonlardakiyle aynı metalik boya işçiliği tercih edilmiş.

htc-10-sizinti-110316-3

Cihazın ön yüzünde ise oldukça belirgin değişiklikler göze çarpıyor. Geçmiş modellerde ekranın altında bulunan HTC logosuna HTC 10 fotoğraflarında rastlanmazken, yerini kapasitif tuşların aldığı görülüyor. Geri ve son uygulamaları görmeyi sağlayan kapasitif tuşların ortasında fiziksel Home tuşu bulunuyor. Sızan fotoğraflarda Home tuşunu fark etmenin biraz zor olduğunu söylemek gerekiyor. HTC’nin kapasitif tuşlar için seçtiği tasarımın da piyasadaki diğer Android telefonlardan farklı olduğunu belirtmekte fayda var.

HTC 10’da şirketin tasarımdan ziyade donanım bakımından yapacağı değişiklikler de merak ediliyor. Son üç amiral gemisi telefonunda 1080p çözünürlük sunan şirketin artık QHD çözünürlüğe geçmesi bekleniyor. Tayvanlı üreticinin yeni amiral gemisi, şirketin üretimini üstleneceği yeni Nexus telefonlara dair ipucu da verebilir.

İLGİLİ HABERLER