Teknoloji

HTC 10’un özellikleri benchmark testiyle ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc 10

Sızıntılar ve dedikodular, mobil cihaz sektöründe hayatın doğal akışının parçaları olarak tanımlanabilir. Kimi zaman bu sızıntılardan pek memnun olmayan teknoloji meraklıları, sızıntının gerçek olmamasını büyük bir heyecanla dileyebilir. Ancak üreticinin sızıntının varlığını doğrulamasıyla birlikte daha ürün tam anlamıyla boy göstermeden bile hayal kırıklığı yaşanabilir. HTC’nin yeni amiral gemisi telefonu HTC 10 için de aynı senaryonun geçerli olduğu söylenebilir. Akıllı telefonun alışılagelmişten bir hayli gözüken kapasitif tuş tasarımı bir süre önce internete sızmış ve pek iyi yorumlar almamıştı. Ancak şirketin Twitter’da paylaştığı yeni bir görsel, yeni amiral gemisi telefonun söz konusu tartışmalı tasarımla geleceğini doğrulamış oldu.

HTC, daha öncesinde sahneyi HTC 10’a hazırlamak için paylaştığı görsellerde akıllı telefonun hızına odaklanmayı seçmişti. Şirket, paylaşımlarında kullandığı sloganlarda da cihazın performansını ön plana çıkarmıştı. Son paylaşımda da aynı mesaj verilmeye çalışılsa da, telefonun alt kısmında görülen arkadan aydınlatmalı kapasitif tuşlar ve fiziksel Home tuşunun varlığı dikkatlerin dağılmasına neden oluyor.

iPhone kullanıcılarının hiç haşır neşir olmadığı navigasyon tuşları, Android dünyasında sıklıkla tartışılan gündem maddeleri arasında yer alıyor. Android telefonlarda yola fiziksel tuşlarla çıkılsa da, bir süre sonra pek çok telefon fiziksel Home tuşunun yanına kapasitif navigasyon tuşlarının eklenmesiyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Google’ın tercihi ise navigasyonun tamamen ekran üzerine yerleştirilen sanal tuşlarla sağlanması yönündeydi. Bazı üreticiler bu tercihe uyarken, HTC halen net kararını verememişe benziyor. HTC One M7’yi kapasitif tuşlarla sunan şirket, M8 ve M9’da sanal tuşları tercih etmişti. HTC 10’da ise One M7’deki tuş tasarımına geri dönülüyor.

htc 10 ozellikleri

HTC’nin yeni amiral gemisi için ortaya attığı performans iddiasının doğruluk payı ise yüksek gözüküyor. HTC 10 özellikleri, sızan GFXBench benchmark testi sonuçlarıyla ortaya çıkıyor. Sonuçlar akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 820 işlemci bulunacağını bir kez daha gösterirken bu işlemciye 4 GB RAM’in eşlik edeceğini bildiriyor. Asıl heyecan verici unsur ise 5.1 inç QHD ekranın varlığı oluyor. Tayvanlı üretici yıllardır çözünürlük konusunda yerinde saydığı için bu sıçramanın heyecan verici olduğunu söylemek gerekiyor. Arka kamera 11 megapiksel olsa da, HTC’nin kameranın maharetleri konusunda ikna edici özellikler sunması muhtemel gözüküyor. Cihazın kutusundan Android 6.0.1 işletim sistemiyle çıkacağı da sonuçlarda görülüyor.

HTC’nin yeni amiral gemisi telefonu 12 Nisanda tanıtılacak.

İLGİLİ HABERLER