Manşetler

HTC 10 ile ilgili lansman öncesi son sızıntılar

htc 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc 10

HTC yeni amiral gemisi telefonunu yarın tanıtacak, ancak son sızıntıyla birlikte bu cihazı şimdiye kadar olmadığı biçimde açıkça görüyoruz. Geçen yılın HTC M9 cihazının yerini alacak, ancak adında M harfini barındırmayacak olduğu iddia edilen HTC M10, Hollandalı GSM Helpdesk sitesi sayesinde epey açığa çıkıyor. Sitenin belirttiğine göre telefon mayıs ayının ortalarında dünya çapında satışa çıkmış olacak.

Daha önceki sızıntılardan gördüğümüz gibi, HTC daha önce denenmiş ve başarılı olmuş tasarım diline bağlı kalıyor, ancak bu sefer arka tarafta fazlasıyla eğimli bir yüzey kullanıcıları bekliyor. Bu nesil telefon geçen yılın ikinci yarısında çıkan One A9’dan daha fazla esinlenmiş gibi görünüyor. Basitleştirilmiş görünümde kabartılmış HTC logosu yok, aynı zamanda HTC’nin önceki amiral gemisi telefonlarının önünde yer alan ve simgelerden bir tanesi olan çift hoparlörler de yok.

htc 10

Buna rağmen GSM Helpdesk sitesi stereo BoomSound hoparlörlerin hâlâ mevcut olduğunu, ancak burada tam anlamıyla görülmediğini söylüyor. HTC’nin yayınladığı resmi tanıtımdan yola çıkarsak, ahize hoparlörü bölümüne yerleştirilmiş olan bir hoparlör alt kenarda bulunan ikinci bir hoparlörle eşleşiyor, böylelikle pek alışıldık olmayan bir stereo BoomSound kurulumu elde edilmiş oluyor. Ayrıca geleneksel şekilde kurgulanmış bir fiziksel ana ekran tuşu da bulunuyor. Bunun parmak izi okuyucusu barındırdığını da belirtmeden geçmeyelim.

HTC M10 için dillendirilen teknik özellikler de öncekilerle örtüşüyor. 5.2 inç, 1440 x 2560 piksel QHD ekran, Qualcomm Snapdragon 820 işlemci, 4 GB RAM başlıca özellikler arasında yer alıyor. Arkada 12 megapiksel Ultra Pixel kameranın bulunacağı, bunun optik görüntü sabitleme ve lazer otomatik odak gibi özellikler barındıracağı da belirtiliyor. Önde de 5 megapiksel, yine optik görüntü sabitleme özellikli kamera bulunacak. Alt kenarda USB-C portunun bulunacağı ve telefonun 3000 mAh kapasiteli pil taşıyacağı da diğer söylentiler arasında bulunuyor. HTC 10’un muhtemelen siyah, altın ve gümüş renk seçeneklerini göreceğiz. Bunları rengine göre siyah veya beyaz ön çerçevelerle görmemiz mümkün olacak.

HTC 10 ile ilgili detayları yarın gerçekleştirilecek lansmanda tamamen öğrenmiş olacağız. Detayları, yeni HTC 10’un teknik özelliklerini en hızlı şekilde Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER